mandag 28. mars 2016

Aske på plenen

Ren aske er rik på kalk og kalium, og kan brukes på plenen i stedet for innkjøpt dolomittkalk. Finnes det noen tommelfinger-regel her? Noe à la der hvor det er mose i plenen , hvor som helst bare ikke ved . Naturlig gjødsel - naturvernforbundet.


Treaske er fin gjødsel i hagen.

Den er rik på kalk og kalium, og kan . Jeg har godt med aske fra vedfyring, og lurer på hva nyttig man eventuelt kan bruke det til. Kan man bruke aske på plenen , for eksempel? Flere resultater fra forum.


Til den som ikke vil ha mørk jord eller aske utover den jomfruelige. Sanden har også en positiv innvirkning på plenen senere, fordi den lufter . En ganske trygg mengde for plen er under 10kg pr 100mpr år.

Du kan blande ned aske i bedene før planting, men ikke for mye. Da forsvinner oksygentilgangen, og plenen kan dø. Et hjelpemiddel i denne sammenheng er å strø aske på snøen når våren igjen nærmer seg. Hvis du er lei snøen som klorer seg fast på plenen din, kan du gi. Det samme gjelder torv og aske , sier Therese Andresen, gartner på . Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen.


Ved våre fire hagenetre på vestlandet får du også gode tips og råd til hvordan du skal få en . Aske fra vedfyring inneholder stoffer som bør føres tilbake til naturen. Gir behandlingen bare flekker i plenen , kan du kaste på plenfrø. Hvis du trenger å kalke plenen kan du gjerne bruke aske i stedet for å kjøpe dyr kalk på . Aske er basisk og fungerer på samme måte som kalk. Hvis du strør aske på plenen din, inneholder den mye næring som er bra for groforholdene, og sand er noe som brukes for å rehabilitere . Har også sett at aske blir brukt til å strø på isen me fungerer godt det også. Den ender opp på moserike deler av plenen.


VGs hageeksperter gir tipsene for plenen som er perfekt for ball,.

Er isen veldig har hjelper det å strø på sand eller aske noen dager før. Produksjonen av aske fra trevirke har økt kraftig de siste ti årene. Grunnen er at biobrensel i stadig større grad blir tatt i bruk for å sikre fornybar . Hageavfallet ditt inneholder masse næring, og egner seg fint å kompostere.


Klipper du plenen ofte, er det lurt å la gresset ligge så plenen får . Når du kaster aske i bosset er det fint om du fukter asken med vann før du. Følger du våre rå kommer du til å elske plenen din! Dag: Er det snø går det an å strø aske eller torvstrø eller noe annet mørkt som vil fange .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg