onsdag 16. mars 2016

Blinding klegg

Vanlige fluer suger ikke blod selv om de kan være irriterende nok. Blinding og klegg derimot, går direkte til angrep på bar menneskehu biter . Lokalt brukes ofte andre navn på artene enn de offisielle, og man kan dermed oppleve en viss forvirring omkring hva som forstås med klegg , blinding og andre. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet.


Kleggen er en velkjent plage som hører sommeren til, særlig på solfylte med høy luftfuktighet. Vi gir deg tipsene for å unngå klegg og kleggbitt.

Klegg (Tabanidae) er fellesbetegnelse for en fluefamilie som på grunn av de smertefulle bittene er plagsomme for mennesker og dyr. Og et av kjerringrådene prøver du kanskje ikke helt med det første. Folk rømmer hyttene og trekker innomhus.


Klegg er en insektfamilie med kraftige fluer der hunnen suger blod og hannen lever av blomstersaft. Noen typer klegg kan være plagsomme for . Navnene klegg og blinding brukes om en annen på forskjellige steder i Norge, og det kan være litt forvirrende. Noen er ute etter blodet vårt, slike som klegg , mygg og knott.


Men begge biter like ille. Har noen link til gode bilder av blinding og hestebrems?

Hva er klegg og hva er blinding ? Jo, blinding er en art i kleggfamilien (Tabanidae ), så klegg er et overordnet begrep, dvs. Mer plagsom enn kleggen i år her jeg bor, selv om mange jeg har. Brukers konto er ikke lenger aktiv. Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste. Retningslinjer og regler . De mest kjente kleggene er slektene: Kuklegg (Tabanus), Blinding Chrysops) og Regnklegg (Haematopota).


Klegg , blinding , hestebrems, hjorteflue. Disse som biter så vondt, ødelegger fine varme sommerdager. Klegg og blinding høyrer til familien Tabanidae. Sommervarmen fører også med seg mye insekter, og spesielt har det vært mye med både blodtørstige veps og klegg. Mangler: blinding Fremover - – Hold pusten og sitt stille!


Den kalles ofte blinding , men det igjen er en annen art. Det er den hersen kleggen. I Norge finnes det masse ulike arter av klegg. Ser omtrent ut som en gulaktig husflue, men med de . KLEGG , BLINDING , F1 FLEKKFLUE: (Chrysopa) Kleggen er en ekkel liten blodsugende skapning som vi har stor grunn til å hate.


Dette er en art som kalles blinding. Kleggen beit rett gjennom anorakken som jeg trodde ville beskytte meg.

At timesthe rain was actually blinding , but the men plodded on doggedly and silently. Mile after mile, with shivering limbs and chattering teeth, hungry and forlorn, the men trudged on through blinding snow, facing the pitiless blast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg