torsdag 24. mars 2016

Hvor plassere humlehotell

For å oppnå god varme kan det gjerne plasseres mot en mur. Hvor lenge oppholder insektene seg i hotellet? Hotellet skal plasseres på veggen 5-meter opp fra bakken på et.


Plassert på riktig ste vil hotellet tiltrekke seg mange langveisfarende gjester. Du kan gjerne satse på enklere pensjonat-varianter, men da vil . I tillegg må kassen være plassert slik at humla faktisk finner den på sin leting. Skal kassen fortsatt stå ute eller skal den tas inn, og i så fall hvor bør den stå? Humlebolkassen er laget på en riktig måte for å stimulere humlene til å slå seg til å bygge bol i dem, plassering og korrekt bruk av bolmateriale er viktig. De liker også godt å gjemme seg i veggsprekker eller annet tremateriale.


Bygger du et insektshotell bør. Kutt en planke i seks deler, fire til rammen og to til taket. Størrelsen på rammen bestemmer du selv, alt etter hvor stort insekthotell du vil lage. Biene kryper inn i hullene, og bygger celler hvor de legger egg. Uansett om du kjøper eller lager hotellet selv, bør det plasseres i sola.


Bufret Lignende Materiale fra kasser hvor det har vært mus. Inngangshullet bør plasseres lavt og ventilasjonshullet høyt for å få best mulig lufting. I prinsippet kan kassene . Imens har jeg plassert ut en kurv med lavendel og perleblomster. Hvor får vi kjøpt disse humlehotellene ? Plassering : Humlehotellet skal stå på bakken eller på en liten stein.


Humlene følger gjerne markeringer i terrenget som gjerder, grøfter, murer og lignende. Informasjon til bygging av enkel humlekasse har vi funnet her:. En kan grave et hull i jorda hvor en legger bolmateriale og legger en treplate over.


Rommet hvor humla bygger, skal være ca. Mangler: humlehotell Vil du bidra til et godt økosystem, kjøp et humlehotell - Rælingen. Et humlehotell er en trekasse med hull boret på forsiden. Tøffe humlehoteller dere har hengt opp:) Heldigvis summer det bra hos oss.


Har lenge hatt lyst på fuglekasse,uten å finne egnet plassering , men. Flott innlegg som viser godt hvor viktig det er å finne planter som humla . I den forbindelse har vi også tatt en prat om hvor viktig humlene er for alle. Nå har humlehotellet fått skikkelig tak også og er trygt plassert ute i barnehagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg