onsdag 11. mai 2016

Navn på stauder

I dag slår jeg tre fluer i en smekk. Jeg har funnet frem til flotte stauder som er valgt fordi de er vakre, fordi de er så herdige at de kan vokse i . Det er lettstelte planter, og planlegger du litt kan de gi . Dette er en liste over norske stauder som dyrkes i hager i Norge. Disse staudene er godt tilpasset det norske klimaet og dyrkes i hele landet.


Definisjonen på en stauder er en flerårig plante med urteaktig vekst.

Hageland har et bredt utvalg av stauder , de gir oss blomsteropplevelser fra tidlig vår til langt utpå høsten. Det som er morsomt er at plantene har så mange navn på folkemunne . Her selges sjeldne stauder som ellers ikke er i handel:. Stauder passer i bed og i . Lokale navn er blant annet brudeslør og parisergrønt. DAGLILJE: Som navnet sier ligner blomstene grasiøse liljer og denne . Den er også å finne på eldre . Blomstrende busker stauder med bilder og navn.


Gå på oppdagelsesferd i deres verden.

Herunder finder du stauder , hvor det botaniske navn begynder med A. Hva skal vi plante i stedet for de som er blitt. Når man skal velge ut stauder til bedet så bør man plante minst tre eksemplarer av samme sort. Tenk også litt på fargene du velger slik at de harmonerer med . Primula waltonii er et glimrende eksempel på en blomstrende staude som vil trives godt både under epletreet, i krukker på nordvendt balkong, . Kunne tenke meg både blomstereng og stauder som blomstrer flerårig og.


Som et tillegg til Blomsterengen, ville jeg gått for følgende stauder. Som et lite supplement til våre sommerblomster har vi også en liten produksjon av stauder på våren. De fordyrkes i drivhusene, for så å vokse seg store . Lave bunndekkende stauder vil være utsatt for å få etablering av ugras oppi og mellom plantene . Bufret Fem stauder som er en pryd i hagen om vinteren. Her kan du lese om mange ulike stauder i rosa. Er du på jakt etter stauder i rosanyanser?


Hver plante er kort presentert med norsk og botanisk navn. Lundhede kan levere stauder til mange formål bl. Er det noen som kan hjelpe meg med norsk navn på disse staudene ? Geranium cantabrigiense Biokovo Sedum floriferum.


Halvskygge, jevnt fuktig, næringsrik jord.

Plantens overjordiske deler visner bort under kulde-. Latinsk navn : Euphorbia polychroma. Latinsk navn : Gentiana sino-ornata. Norsk navn : Vårvortemelk.


Disse plantene får et sortsnavn i tillegg til det vitenskapelige navnet , . Hortensia ,skogskjegg,Hostia er stauder ,fordi de kommer jo igjen år. Jeg lurer på om hva er vitenskapelig navn til hostia ? Vår og stauder er hovedtema når pensjonistforeningen har møte på Fløygir. Så her får vi høre mange eksempler på folkelige navn på stauder , og det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg