tirsdag 31. mai 2016

Klippe ned epletre

Treet vil få et lengre og bedre liv. Frukttrær gir mer frukt med bedre kvalitet. Slik beskjærer du epletreet. Det forenkler plenklippen.


På frukttrær skjærer en ned til en knopp som vender ut i fra treet.

Tore Seim deler sine råd for å klippe hekk, busk og trær. Naboen har et gammelt epletre som ikke har blitt beskåret på mange år. Fortsett å klippe av toppene på skuddene for å stimulere forgreininger.


Har du ikke beskåret frukttrærne? Da bør du komme deg ut i hagen nå før de begynner å skyte skudd. Her er stokken og brukt til nedbinding av greinene. Om sommeren når det kommer nye skudd kan disse presses ut i en rett .

Husk bare på at epletrær trenger en annen sort epletre for bestøving. Ved planting kan man binde ned greiner som ennå er myke slik at du . Korsvold har et år gammelt epletre i hagen og det vil han tynne ut helt. Pedersens beste råd er å klippe trærne godt ned og mener at man . Lurer du på hvordan epletrær skal beskjæres? Hageselskapet viser deg hvordan. Jeg har et epletre , ca år, med opprinnelig to eplesorter på.


Rød Prins, fått tørre visne. Kan jeg på noe vis klippe ned treet til en basisform og la det gro noe . Dette epletreet , som er 6-år gammelt, fikk lov å beholde bare én. Vidkronet: Er det vi tenker på som et ”typisk” epletre , med én. Hennes anbefaling er at epletreet skal være så luftig at du skal.


Hun anbefaler også å klippe nyperosen rosa rugosa helt ned hver vår. Du vurderer gjerne å sage det ned siden det ikke gir noen avling. Hvis du ikke klippet hagtornen i juli, skal du klippe den nå.

Et epletre for eksempel, bygges opp ved at de kraftige hovedgreinene som vi vil . Epler fra hagen er en velsignelse, så lenge epletreet er sunne og friske. Når de visne bladene er klippet opp, brytes de ned raskere, og dette .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg