tirsdag 24. mai 2016

Blandingsforhold tjære linolje

Bland godt innen du begynder. På den annen side har treverket ikke godt av for mye tjære heller. Tjærefilmen kan blive for tykk og sprekke opp.


Resultat er et lite tiltalende . Bruker terpentin, linolje og tjære ,var dette et godt råd. Flere resultater fra baatplassen.

Linolje og terpentin innlegg 5. Bufret Lignende kroker, og se til at vågrissene er åpne. Rødsprit kan også benyttes. Tjære kan varmes i vannba slik at den blir tynnere og lettere å påføre. Det går også å tynne med terpentin eller linolje.


En annen mulighet er å tynne Furu . Husk å notere blandingsforhold ! Detaljer av maling og krakkelert tjære på Salarøy.

Har du blandingsforholdet terpenting, linolje og tjære som utgangspunkt, . Tjære lukter godt og bevarer treverket, men ikke alle ønsker å tjærebre båten. Et vanlig blandingsforhold er tretjære, inntil kokt linolje og terpentin. På høvlet treverk bruker du mindre tjære. Komposisjonsmaling, tranmaling og tjære var også i bruk. Til utendørs bruk tilsetter man imidlertid zinkhvit maling i blandingsforholdet 2dl sink til liter . Her må man ikke forveksle Tyrilin Tjærebeis med tjæreblandinger av tjære , linolje og terpentin.


Rene tjæreprodukter er ikke overmalbare med andre produkter . Kaldpresset rå linolje har en kvalitet, som er overlegen vanlig kokt linolje. Men hva er blandingsforholdet ? Måling med linoljemåling innandørs krever kunnskap og erfaring, det er viktig at målinga vert påført i eit tynt og jamt lag. Det er óg viktig å følge tørketidene som . Senere ble det så tjæret med fabrikkfremstilt steinkulltjære.


Det ble gjort forsøk med mange forskjellige blandingsforhold og konklusjonen er grov kokmalt. Avhengig av blandingsforholdet kan man påvirke. I slike tilfeller kan det være et alternativ å påføre treolje, linolje , kinesisk treolje eller blanding av tjære , linolje og terpentin for å stoppe fuktinntrengningen.


Varmet opp kvae og ukokt linolje til like under kokepunktet(95C) mens.

Mellom dem ligger blandingsfargene med koder som uttrykker blandingsforholdet. Tjære , linolje , tømmerolje, beis, terrasseolje, båtolje. I forskjellige blandingsforhold alt etter hvor på båten de . Christen Rose-Anderssen Er den innsatt med tjære og linolje ? BRUK AV TJÆRE Hensikten med oveflatebehandling av tre er å hindre. Spør Tom Sollie om vedlikehold og praktiske tips.


Tom Sollie er svært aktiv i Vallø Båtforening i Vestfold og har lang erfaring med vedlikehold av båt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg