mandag 27. juni 2016

Dyrke beter

Det er lett å lykkes med dyrking av rødbeter, man kan plante mer av denne. Beter er enkle å dyrke og å lagre. Jeg dyrker både rødbete, gulbete og polkabete. I fjor prøvde jeg også hvitbete for første gang.


Roy Hasle driver Hasle gård sammen med sin kone Kathrine og sønnen André. Han er en nytenkende og nysgjerrig sjel, som elsker .

Fikk tipset fra en som hadde dyrket beter i år, hun hadde alltid forkultivert de. Rødbetene dyrkes i pallekarmer i kjøkkenhagen. Deilige økologiske rødbeter fra egen hage! Jeg syns det er utrolig gøy at kjøkkenhagen har . Også praktisk i drivhus eller under dyrking.


Kaldt norsk klima er som skapt for å dyrke beter : De vokser sakte og plages i liten grad av skadedyr og insekter. Vi har spurt betebonde Roy Hasle om å dele . Men med moderne kunnskap og teknologi kan vi igjen dyrke nepe uten.

Det betyr at rødbete kan dyrkes over store deler av landet. Et vekstskifte hvor beter ikke kommer oftere enn hvert fjerde til femte år begrenser . De kan kokes, moses eller brukes rå i tynne skiver. Delt i båter og ovnsbakt er alle typer beter nydelig . Et av årets prosjekter i parsellen har vært å dyrke ulike sorter beter.


På tross av dårlig oppfølging, har betene klart seg overraskende bra. Jeg gir deg noen tips om hvordan du kan lykkes med rødbeter i . Noen har fortalt meg at den trenger kalk, og at det er lurt å dyrke den på. Husk at beter vokser enormt utover høsten så fortvil ikke igjennom . Mange vekster går det helt fint å dyrke i krukker, kasser eller pallekarmer. Polkabeter og andre beter kan spises rå, ovnsbakt eller for . Bruk klassiske rødbeter eller lek deg med alle de ulike typene du kan finne.


Bak dem og bruk dem som midtpunktet i en sprø salat sammen med en. I så fall kan vi komme opp og lære dere å dyrke sukkerbeter, . NW): De gode gamle norske rotgrønnsakene . BRE BETER : På latinsk heter den Beta vulgaris rubra. Det er en enkel sak å dyrke rødbeter, for du skal ikke gjøre noe som helst.


Roy Hasle fra Østfold blitt tildelt en innovasjonspris på årets gartnerkongress for sin iver og engasjement etter å dyrke et større mangfold beter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg