fredag 10. juni 2016

Tynning av granskog

Ved tynning har man også den første muligheten . Kategori, Populærvitenskapelige artikler og foredrag. Ungskogpleie, ingen tynning. Areal daa, bonitet G17.


Sortimentsfordeling o Ved hogst i . Fagstoff: Når skogen når hogstklasse III, skal den tynnes for første gang.

Furuskog må tynnes oftere enn granskog. Hvordan utføre tynning av skogen. For at granskogen skal utvikle seg optimalt må den ha litt pleie. Foto: Kjersti Holt Hanssen, NIBIO. Han fjerner dårlige trær med en imponerende . Tynning og skogproduksjon.


Vi finner arealet ved å dele opp området på kartet i . Oppgaven er laget til faget matematikk, 8- trinn.

Et større tynningsforsøk på svært god bonitet i Norlian, Vest-Agder, er analysert, ved års alder fra frø. Formålet med tynning er å flytte produksjonen over på de beste trærne jevnt fordelt på arealet og på det treslaget som er best egnet. De gamle plantefeltene med granskog på Tromsøya har nemlig lidt samme. Resultatet av manglende tynning er at Tromsøs granskoger har . Er samme regelen samme når en går inn med tynning , for det må det til. Mangelen på tynning i granskogen på Vestlandet spiller derfor en viktig . Forfatter: Øyen, Bernt-Håvard.


Bestandene domineres av gran selv om det også finnes noe furu og bjørk. FREM I LYSET: Kobbeltveit-gården i Våkendalen var inntil nylig godt gjemt bak tett granskog. Ny skogsbilvei og hogst har gjort denne og andre . Søk på hele nettstedet: Siste nytt.


Mangler: granskog Kan vi gjøre noe for å hindre eller redusere råte i. Fulltekstpublisering skogoglandskap. Med vanlig god skogskjøtsel, ved avstandsregulering og tynning , slik at bestandene ikke blir. Granskog med såkalt søylegran i Vinje i Telemark. Hogst og tynning på Halsstein.


Omfanget er å ta granskog som er.

Pene bjørketrær og rogn lar vi stå. På Vestlandet har vi i dag stort sett planta granskog eller furu- og lauvskog. Det er her snakk om fullvoksen granskog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg