onsdag 8. juni 2016

Odla avokado frukt

En steg för steg guide hur du kan odla en avokadoplanta från frukt som du köper i butiken. Tips och trix hur du får avokado att trivas hemma hos . En avokadokärna gror lätt, och blir en vacker exotisk växt som även kan få blommor om man har tur. För att få frukt behöver växten en partner, . För fyra år sedan började den blomma med stora lila blommor och nu får den .

Jag undrar om mitt träd kommer kunna bära frukt i framtiden? Avokado (Persea americana) är en art i familjen lagerväxter, som odlas för sina frukter. Jag har hört att man kan Graft . Ta vara på avokadokärnan och ananasbladen. Vi lär dig hur du kan odla riktiga fruktträd av dina rester.


Förutom chansen att skörda är växterna . Odla avokado , passionsfrukt och citron från frö. Det fungerar bra att odla med frö och kärnor från vanlig frukt i mataffären!

Inom bara ett par veckor har du en avokadoplanta hemma. Du har missat den biten att avokado är ett träd? Hyggligt stort, ca meter högt när det är fullt utvecklat. Bär dessutom frukt först vid 5-års . Hur det jämför sig med annan frukt och grönt ser du i videon här ovan. En guide till att odla avokadokärnor.


Fruktköttet är ganska fett så en kan behöva hålla på ett tag. Ta tillvara på kärnor och frön från fruktkorgen och odla exotiska växter på. Mango, avokado , ananas och papaya är lätta att lyckas med. Tagg: odla avokado frukt odla avokado i vatten odla avokado i sverige odla avokado i glas odla avokadokärna odla avokado i växthus odla avokado hemma. I vår är hon aktuell med boken ”Så frön från exotiska frukter : Sätt kärnor,.


Vill du börja med något lätt är mango och avokado exempel på två . Min farbror, som bor på Solkusten, har ett avokadoträd i trädgården som ger mer frukt än vad han och hans vänner kan äta. Så de klarar sig bra utan större . Her gror jeg et avokadotre fra frukt jeg kjøpte i en helt vanlig norsk matbutikk. Avokado (med det latinska namnet Persea americana) är en art i familjen smörplantor.

Organisk-biologisk odling är en form av ekologisk odling som skapades . Ett normalt avokadoträd ger omkring cirka 1frukter per år. Innan avokado fanns det Coyo, ett vilt träd av Lauraceae-familjen, av liknande frukt men mindre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg