mandag 13. juni 2016

Hvorfor lager bier honning

Lager biene honning bare til gagn for menneskene? Nei, de er selv avhengig av honning som føde. I en bikube av standard størrelse trenger biene 10—kilo . Hvordan lager bier honning ? Få svaret på hvorfor verdenshavene er fulle av salt, og hvor du finner det .

Biene finner nektar i blomstene som de omdanner til honning ved å tilsette enzymer. Biene samler nektar fra blomster og omdanner den til. De er særlig ettertraktet for sin fremstilling av honning , og for pollinering. Biene flyr fra blomst til blomst og samler nektar som den fyller honningblæren sin med.


I spesielle tilfeller kan biene også samle inn utsondringer av . De siste tiårene har antall honningbier minket dramatisk, nå har forskerne funnet årsaken. Det kan være flere årsaker til at biene dør.

På tross av brodden er de viktig mat for. Katten Jess er allerede veldig kjent som Postmann Pats katt. Nå har han fått sin egen serie, der han snakker for første gang. Honningbier lager bol i hule trær. I serien følger vi Jess og hans . Cellene er dels ammerom for yngelen, dels lagerrom for honning og pollen.


En sverm er jo tap av bier , og da også honning. Bier er mye viktigere for matforsyningen vår enn vi vanligvi. Der lager biene honning , som du sikkert har smakt. Kan én gutt hanskes med ti tusen bier ? Hvorfor dør bien etter å ha stukket oss?


Bli med inn i bienes verden når Emil henter. Biene lager honning inne i seg og legger den samlet i spesielle celler. Veps vil stjele en bie - den uskadeliggjøres inne i kuben. En birøkter hjelper biene med å lage honning , og høster inn.


Franske bier lager blå, grønn og brun honning.

Har du noen gang lurt på om livet til en bie? Birøkter skylder på at biene har spist godteri. Er organisert som en koloni av bier ? Som bier bygge sine elveblest?


For å få en kilo honning må utallige bier suge nektar fra utrolige millioner blomster. Nå er det vel på tide at norske kokker og forbrukere får . Tusenvis av bier lager honning. Hvilken nytte har biene av kurvene på utsiden av bakbeina?


Nå lager de honning på taket av kjøpesenteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg