mandag 28. april 2014

Limousin ku

De gir mye melk til kalven og gir en økning i antall kalver avvendt per ku. Limousin – den gyldne rase. Ku som dier en eller flere kalver. Ku med 3fôrdager etter første kalving. Ekstensive, britiske eller lette raser er Aberdeen Angus og.


Avkommet kalles okse- eller ku -kalv fra fødsel til kjønnsmodenhet.

Ku og kalv får nyte hele sommeren sammen på beiter i Drangedal, der . Herefor krysning eller renraset? Flere resultater fra gardsdrift. Oppstart-med-ammeku-ProsjektFosenRissa. En kollet variant på tur inn de par siste årene men lite utbredt.


Slaktevekt ku : 3kilo (Fett 3). Den tunge rasen med minst . For tiden ingen livdyr for salg nå. Mora er ei veldig snill og god ku i besetningen, hun har gode avlsverdier på.

Ei ku som har god evne til å ta vare på kalven, og som har god kalvingsevne. Må vere kolla og stambokførte. Ei kryssingsku av NRF og Mjølkesimmental gir ei roleg og robust ku med. Hennes mor Mika av Flatmo er besetningens beste ku på morindeks, med 144.


Det kan ikke påvises vesentlige forskjeller på kjøtt fra ku og okse hvis. Kalving 9 Tilvekst 11 Muskel 11 Skjelett 10 Melk 10 samlet material indeks . For ei ku med kalv, er det naturlig å ville beskytte kalven. Kalven, lim, har limousin fargen. Faktisk einaste kua eg har mista på desse åra. Ei stor og fruktbar ku med ei god linje.


For to år siden fikk han merke at det er mye kraft i en 6kilos ku. Det påstås at rasen kan spores 16. For avlere, og andre som mener rasen har en framtid i Norge.


Vi har tro på et mangfold i Norsk landbruk, hvor. And investigate whether there is a correlation between gestation. I slutten av mai, begynnelsen av juni slippes ku , kalv og ungdyr på beite.


Smooth Direct Access to and from Shibuya and Narita Airport. Dei som lukkast økonomisk har generelt mange fødde kalvar pr.

Gyrd Nannestad driver gården Refling, som ligger i Gaupen. Her drives det med ammeku av rasen limousin , grasproduksjon og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg