torsdag 17. april 2014

Portulakk syltet

Eddiklake ½ l eddik, 7g sukker hele nellik litt hel kanel. Den er tradisjonelt brukt til fiskesuppe i syltet form her i Norge. På søndag var vi på Gøy på Landet, og tittet på hester, kalver, kyllinger og mange andre spennende dyr. Det var der jeg lærte å sette pris på smaken av syltet portulakk.


Fiskesuppe-med syltet sursøt portulakk_650.

Portulakk ( Portulaca oleracea) kan også brukes rå, f. For å ikke miste de nyttige vitaminer og mineralene i portulakken skal de enten spises rå eller kun varmebehandles i sekunder. Bladene anvendes ferske i salater og supper m. Men det står ikke det som jeg vokste opp me nemlig som syltet portulakk i fiskesuppe. Selv har jeg bare brukt syltet portulakk i Bergensk fiskesuppe og kun fordi jeg . Nå bugner det i hyllene på Hjembu.


Vi har syltet og saftet bær og grønnsaker fra gården!

Syltet portulakk er et must i fiskesuppe, og oppskriften står i en gammel kokebok. De inneholder mye Omega ifølge frøkatalogen til Impecta. Neste år blir det sådd portulakk i min grønnsakhage!


De produserte noen deilige glass med syltet portulakk , men etter at kjedene kom og . Salat av lett syltet laks . En gammel kulturplante som ble dyrket allerede i middelalderen. Bør lages på god fiskekraft ( helst av pale ), være fyldig og lett syrlig og serveres med små fiskeboller og grønnsaker, og gjerne syltet portulakk. Grønnsaker, poteter, urter, tomatplanter, bringebær, syltet gresskar, syltet portulakk , bringebærsyltetøy m. Tilleggsgarnityr til fiskesuppen kan være reker, syltet gresskar eller portulakk. Vær den første til å vurdere denne oppskriten.


For Syltet gresskar har vi fått utmerkelser I Smaken av Norge , og det er også et av produktene på . Mest kjent er de for syltet gresskar og syltet portulakk. Gresskaret er prisbelønt i Smaken av Norge, mens portulakken etterspørres over hele . Søndagskafe med elgsuppe, blåbærmuffens med mer. Høstens usprøyta grønnsaker.


Gvarv Frukt og Bær (RVGvarv mot Ulefoss) i sesongen.

Den ble syltet med eddik og sukker og ble brukt til fiskesuppe eller kjøttretter. Ferdinand Finne skriver i sin bok Sangen om Sørlandet om portulakk som han. Mellom hver sushibit renser du ganen og setter smaksløkene i stand til å nyte neste bit fullt ut, og det gjør du ved å spise et blad syltet ingefær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg