mandag 21. april 2014

Små hull i treverk

Stripet borebille kan under enkelte forhold gjøre stor skade i treverk. Papiret vil da få små hull om det fortsatt er biller tilstede. Er flygehullene gamle, eller. Hvordan lever stripet borebille? De aller fleste har sikkert opplevd hull i gammelt treverk.


Du har kanskje sett det i kjelleren, på loftet eller i gamle møbler og gulv.

De angriper de fleste typer treverk , både gammelt og nytt. Mange små flygehull etter stripet borebille. Små runde flygehull med en diameter på 1-mm. Etter å ha sjekket litt, tror jeg det . Mottens flygehull er til mm.


Den kommer ut av treverket fra juni til august. Parringen skjer oftest inne i huset, og nye egg legges gjerne i det . Sirkelrunde hull i treoverflaten av friskt treverk i områder med høy relativ. Har en kjeller som er innredet med ba dusj, stue og kjøkken.

Tette igjen hull i treverk 11. Ser du flyvehull som er sirkelrunde og skarpe i kanten, har du borebiller,. Borebiller (Ptinidae, før oftest kalt Anobiidae) er en artsrik familie av små , ofte. Markhull i treverk og møbler er som oftest forårsaket av disse billene. Det er to årsaker til at de angriper treverk i boliger – enten spiser de treet eller så.


Da er det lett å se nye hull om de skulle dukke opp. Du kjenner problemet: Mark og biller i treverket. Men er det et møbel som er angrepet, slik en loppemarked-besøkende oppdaget etter å ha . De etterlater seg små hull , slik at treet ser markspist ut. I alvorlige tilfeller kan borebillenes gnaging fullstendig ødelegge treverket. Larvene til husbukk og borebille lever av treverk og det fordøyde trevirket blir.


LAGER HULL : Treverk som er angrepet av stripet borebille har . Liberon Reparasjonsvoks er en plastisk voks som brukes til å fylle mindre hull , riper og sprekker på voksede, oljede, . Det finnes mange smarte produkter for reparasjon av småskader i. De små billene, og larvene før de blir til biller, gnager de karakteristiske 1-mm hullene som kan sees i møbler og annet treverk. Aktive angrep har hull med skarpe, lyse kanter og lyst, trefarget boremel som minner om . Termitter spiser treverk og kan ødelegge hele hus. Vestlandet som hadde funnet små hull i høyttaleren på orgelet han hadde kjøpt fra USA.


Når husbukkens larver får gnage uforstyrret i lang tid blir det lite annet enn støv igjen av treverket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg