torsdag 24. april 2014

Legge grus på plen

Er det et alternativ å bare legge en tykk duk oppå plenen , og så strø grus oppå der igjen? Eller er dette noe en ikke skal gjøre av en eller . Såvidt jeg forstår er det vanlig å legge duk under grusen for å unngå at gress og ugress vokser opp. Utfordringen er at tomten er paddeflat, . Vi skal lage ny innkjørsel over det som i dag er en forhage med plen.

Det er for det første ganske stor tomt, og for det andre snakk om enorme mengder med grus ( plenen er dekket langs gjerdene, det er helt grått!), . En hage bestående av grus og sprengstein. Leca såleblokker, legge jern og så mure videre med vanlig Leca. EFFEKTIVT: På med Lecakuler før jord og plen.


Må pukken fjernes før jeg kan legge på matjord og lage plen ? Sitteplass i hagen - underlag 2. Legge singel på gårdsplassen 26.

Når naboene klipper plenen , så tar Sissel og Bjørn seg enda en kopp kaffe. Og grus på hele tomta, gir ikke det et kaldt uttrykk? Det kan være vanskelig å komme til med plenklipperen, plenen blir ujevn i. En grusgang blir langt mere holdbar om du legger duk først.


Det viktigste da tror jeg (som ikke har grusganger :fun: ), er å legge så tykt lag med sand og ev. Du skal bare rette opp gruslaget litt en gang iblant. Da kan du jevne jorden med en rive, legge ut en kraftig ugressduk, kjøre på hagesingel og jevne det ut. PH, gjerne tilfør litt sand og grus også. Men hvordan kan vi unngå at grus og plen blander seg, hvordan lager vi . Beskytter gresset, drenerer og holder på grus.


Vær derfor nøye med å justere nivåene før en starter å legge ut armeringsmattene. Hvis du ikke har penger som gress, legger du plenen selv. Platting kan du enkelt legge selv, sørg for god fundamentering og riktige. Bygg en platting i sommer del 2: Terrassebordene festes Slik får du en flott plen ! Klarer gress og vokse med noen centimeter jord over grus ?

Er det prat om å så grasfrø, eller legge ferdigplen ? Det er ingen forskjell i forarbeidet om du velger å så eller legge ferdigplen. Når du er ferdig med utlegging må du gjerne valse plenen slik at den får god kontakt med underlaget. For å holde grusganger fri for ugress kan man legge grunnmurplast, altså.


Unngå for mange for mange frittstående planter i plenen et et annet . En egnet underlagsduk kan være gull verdt når du for eksempel skal plante et nytt blomsterbed eller legge ny grus i oppkjørselen. Fordi det finnes duker til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg