onsdag 24. februar 2016

Bladpersille flerårig

Bladpersille (toårig, sår seg selv om den får blomstre). Planten er flerårig , men det er lurt å så nye annet hvert år da de unge plantene gir mest. Persille er en takknemlig urt og tåler å overvintre ute. Den glatbladede persille har en lidt mere udtalt persillesmag end den. Makedonske persille er en dekorativ plante.


Flerårige spiselige planter til haven . De helt unge blade kan bruges som persille. Både sku blade, stængler og rødder kan bruges. Timian, rosmarin, oregano, mynte, persille og gressløk er noen sorter som.


Smak: Søtaktig og karakteristisk; Ettårig/ flerårig : Ettårig. Rundere i smak enn kruspersille, gode avlinger i full sol og næringrik jord. Estragon - flerårig , men mener å ha lest at den som heter Fransk estragon. Basilikum, persille , koriander og estragon er eksempler på myke urter.


Der er urter som er flerårige og ettårige, som for eksempel oregano, . Slik persille som Ingrid Espelid alltid brukte. Det fine med flatbladet persille fremfor kruspersille er at den smaker mere, det stikker ikke i ganen av alle krusbladene, og smaken er rundere og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg