torsdag 24. august 2017

Akantusmønster

Denne stilarten går helt tilbake til gresk vasemaling og steinhogging. Senere utviklet romerne motivet til et ornament. Akantusmønsteret ble også brukt i Europa i . I den greske antikken ble planten brukt som . Peispuster med utskåret akantusmønster på forsiden og på håndtaket.

På baksiden er det utskåret et hjerte, der luften kommer inn. Oppheng for brnjedel i messing, med akantusmønster. Brynjestykke som mellomparti av smidde ringer. Dobbel lærslire rygg mot rygg.


Dette læret er greit å bruke på slirer som skal være blanke eller slirer der en skal skjære eksempelvis akantusmønster med skjærejern. Stor porselensperle - akantusmønster. Håndlaget porselen, jeg har laget mønsteret fra gammel lås.

Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk. Denne osten er stappa i former med gammledags akantusmønster. Alle ostane våre har same smak berre ulik fasong , størrelse og mønster.


This Pin was discovered by torunn. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Den har et rikt og frodig mønster med akantusplanten som motiv.


HISTORISK BRUNOST: En ferdig stappet Heidalsost med akantusmønster tas ut av formen. Klebersteinsovn med rikt utskåret akantusmønster på top. Dette er tradisjonelle osteformer laget av en lokal . Etasjeovn i smijern med perleborder og motiv på siden. Rose og akantus mønster , del av et større armprosjekt inkludert fire portretter.


Porsgrund Porselen Nordisk. Hanker formet som hester med akantusmønster rundt kanten. Både barokk- og rokokkostil er basert på akantusmønsteret.


Rokokko skiller seg fra barokken med asymmetriske skjell og blomster. Tradisjonsrik veskelås i oksidert plett.

Dekorativt akantusmønster pryder veskelåsen og passar til . Veskelås til bunaden - passer til flere bunader over hele landet! Studer bildet under av grautambaren. Den er dekorert med frodige akantusblader – inspirert av utenlandske kunstnere. Finner du akantusmønster på forsiden av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg