torsdag 17. august 2017

Utegående gris

Grisen er et nysgjerrig dyr som undersøker alt i sine omgivelser. Utegående gris gir noen spesielle utfordringer. All gris i økologisk produksjon skal ha tilgang til grovfôr hver dag.


Har tenkt å ha griser gående i utmark for å rydde beite til sommeren. Tenkte å gjerde inn med strøm. Sommergriser innlegg 27.

Frittgående gris hobby innlegg 20. Hampshire griser innlegg 31. Hva skal man ta betalt for en hel utegris? Flere resultater fra gardsdrift. Dette er utegående griser , også kalt frilandsgris, men de har tilgang til små hytter av blikkmetall.


Inne i noen av dem har purker og unger lagt . Oppdrett av griser utendørs, med høyere standard på dyrevelferd enn vanlig oppdrett eksisterer allerede og er kommersielt vellykket. Frilandsgris er svin som får være ute hele året, sommer som vinter, og grave i søla, spise røtter, insekter og annet knask.

I Norge holdes nesten all gris innendørs hele livet. Hold av utegris kan øke dyrevelferden og være en økonomisk gunstig løsning. Det var juni at Kræmmervika Rorbuer i Nordlands største fiskevær Ballstad gikk til anskaffelse av to griser som skulle spise matrester fra . En ung bonde på Ualand har laget grisebinge ute i naturen. Her får grisene gå fritt helt til de skal.


IDYLL MED GRIS : Jørn Kildahl vil gjøre levebrød av gris. Men ikke med tradisjonell drift. Jeg er opptatt av frittgående dyr, sier tolgingen.


HAR TRO PÅ FRITTGÅENDE GRIS : Mette og Aleksander Lundseng vil satse på frittgående gris på gården heime i Nord-Horsfjord. Nydelig saftig kjøtt som . For oss er det ikke noe poeng å vokse å bli blir. Vi startet med fem utegående griser og har nå 70. Der tror jeg vi stopper, sier Karl Laugsand. Hjemmel: Fastsatt av Landbruksdepartementet (nå Landbruks- og matdepartementet) 18.


De får være noen ordentlige griser og da lager de krøll på halen. Med mye bruk av energi til å . De må gjerne grave seg en søledam, men . Vi fôrer opp et kull griser i løpet av sommeren.

Leverer i Oslo, Grenlan Kragerø og Arendal på avtalte møteplasser Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg