fredag 11. august 2017

Hvor mye er en favn ved

Hvis det er liter sekk, hvor mange sekker? Vi trenger VED før vinteren! Under unionen med Danmark tilsvarte en favn ca. Hvor mange storsekker er det i en favn? Nå er det blitt lett å regne ut hvor mye det koster å fyre med ved og like lett å.

Fra favn til kilowatt-timer (kWh) har hatt som mål å gi . For å få en favn stablet ved hvor mange storsekker må jeg kjøpe inn? Ikke minst: Hva burde en storsekk med blandingsved koste? Et undervisningsopplegg om måleenheter. Vi snakker om favners . Storsekk for Europall, mløs ved.


Vekta på pallen vil jo være avhengig av hvor mye du fyller i sekken.

Hva er riktig prisområde, hvor mange sekker pr favn ? Men det er vel ingen som vil gi så mye mer enn det vi tar nå, slik er det jo med alle . Finner ikke helt ut av det, og trenger å finne ut hvor mange liters sekker det. Men opprinnlig, så er ikke favn en så nøye målenhet, fordi det er snakk om en. Så begynte jeg å lure litt på hvor mye folk egentlig betaler for veden de fyrer med. Dersom du satser på selvhogst av ved er prisen avhengig av hva du verdsetter.


For å regne om til favn til andre måleenheter, kan følgende tabell benyttes:. Noen produsenter opererer med begrepet halvfavn , mens andre selger ved i storsekk. På spørsmål om hvor mye det er, svarer Terje Killi. Slik sammenligner du pris på sekker, favn , kubikk, løs og stablet ved.


Nå skal det bli lettere å skjønne hvor mye varme du faktisk får for ved-pengene. I gamle dager brukte man jo mye favn , men nå blir 60-liters sekkene mye. Også valg av vedovn har betydning for hva du får ut av hver krone.


Hvis veden er stablet, skal en favn i dag tilsvare kubikkmeter. Den skogbruksansvarlige der vil som regel ha god oversikt over hva som . Tabellen nedenfor gir en oversikt over hvor mye energi det faktisk er tilstede i veden, og vi vil.

Enheten ble mye brukt i sjøkart for å angi vanndybde. Hva prisen blir på vedfyring avhenger av en rekke forhold. Favn , sekkemål og volum etc.


En favn tilsvarer ca stk l sekker, så sekker tilsvarer noe over 2 . Ved omsettes etter volummål fordi vekten varierer mye etter hvor tørr veden er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg