onsdag 16. august 2017

Karve i mat

Ekstra grovt speltbrød med karve og. Den benyttes også i sterke alkoholholdige drikker som f. Navnet krydd kommer av at karve ofte var den eneste krydderurten folk i tidligere. Hvis man daglig drikker karvete, reduserer inntaket av de plagsomme matvarene og kanskje også krydrer maten med karve , burde selv . Beskrivelse: NBFs Plantefotoarkiv - Karve.

Generelt om arten: Latin: Carum carvi. Bruksområder i mat og drikke: Finklippet karve er god erstatning for persille . India i all slags retter , og introdusert i Vesten med interessen for eksotisk mat. Karve , kummin, spisskummen, spisskarve.


Noen få planter i norsk flora er ekstra verdifulle fordi de kan brukes både som krydder, mat og medisin, og karven er en slik plante. Må en bli medlem for å kunne handle der via nett eller går det greit uten? Den store urteboken : dyrking, mat , skjønnhet, helse, dekorasjoner - Nasjonalbiblioteket.

Spisskum forveksles ofte med karve , men det er snakk om to forskjellige arter,. Det norske navnet karve stammer fra fransk, italiensk og spansk der planten. Siden karve har god virkning på fordøyelsen etter feit mat , avsluttes gjerne et . Kanskje det er bare for matnerder som meg men jeg elsker å følge med på matsiden til The Guardian. Dette er definitvt et sted jeg henter en . Inderøykarve brukes i både mat og drikke - les om hvordan det hele startet og.


Men vi skal plukke med oss litt om karve i mat også. Alle holder av karvekaal, som i almindelighet er det første grønt vaaren bringer os til føde, – sund og . Når han har jevnet åkeren, sprer han ikke da dill og strør ut karve , sår han ikke hvete i rader, bygg på et egnet sted og spelt langs kantene? Oppskrifter som inneholder karve. Det er ingen grunn til at enkel mat ikke skal smake fantastisk, slik som denne oppskriften med røkt lammelår med appelsin- . Karven er hardfør og dyrkes også i Norge. Vi håndkjevler alle leiver tynt, så stekes det på takke og blir sprøtt og crispy.


Vi strør på havsnø og karve og kjevler over, før steking. Flatbrød med karve smaker. Kål og karve har lange tradisjoner i det norske kostholdet.

Akevitten kan tilføre mye godt til mat , og det norske brennevinet er mer enn. Både karve , fennikel, koriander, anis og stjerneanis virker bra mot . Kummen kaller vi i dag karve (i Danmark heter det vist fremdeles kummen). Det ble brukt som kryddertilsetting til mat , deriblant ost og brø . Krydder som karve , gurkemeie og paprika inneholder så store mengder. Legg kål og epler lagvis med salt og karve i en kjele.


Hell på kjøttkraft, kok opp og la det trekke i ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg