fredag 11. august 2017

Hva brukes kardemomme til

Kardemomme er en flereårig urt i ingefærfamilien. Med kardemomme menes som regel grønn kardemomme (Elettaria cardamomum), et kraftfullt aromatisk . Den hele skolmen av kardemomme brukes ellers i gløgg, akevitt . I Asia brukes kardemomme i kjøtt- og fiskeretter, ris, omeletter og desserter. Nesten halve verdensproduksjonen brukes i den nære orient, først og fremst Saudi-Arabia, og i.

Smaken og duften av kardemomme er nydelig. Både svart og grønn kardemomme kan brukes i den gode indiske krydderblandingen garam . I midtøsten brukes kardemomme som smakstilsetning i kaffe eller te, mens i India er den en ingrediens i karri. I norden brukes kardemomme ofte i bakverk. Det mange ikke vet er at kardemomme har mange helsemessige fordeler også. Både helt og malt kardemomme kan brukes til å forbedre funksjonen av nyrene . Hva er kardemomme og hvorfor er det så viktig?


Tilhørighet til ingefær familien, er dette krydderet som brukes i kaker, te, kaffe og mange flere deilige retter.

Brukte litt i en wok for ett par uker siden, og nå vet jeg ikke helt hva jeg. Ingefærrot i kombinasjon med kardemomme gir teen en spennende . Også når kardemomme brukes i mat, styrkes muskelvevene i magen i magen. Regelmessig bruk av bare ett krydder i dagligmenyen kan i stor grad lette livet og. Araberne har ofte kardemomme i kaffen sin. Disse plantene tilhører Zingiberaceae familie, og ekte kardemomme er klassifisert som Elettaria cardamomum.


Ellers brukes kardemomme som regel i kaker, hvetebakst og fruktdesserter. Den brukes til å lage en bitter . Ifølge en indisk studie kan kardemomme brukes i matvarer, ikke bare for smak, . Jeg har lyst til å bake boller til turen vi skal på i dag, men har ikke kardemomme :- s. Man trenger jo ikke ha kardemomme i boller. Selv om jeg syns det hører med.


Der jeg jobber(men har mamma perm så) har de bolle oppskrift . De grønne frøkapslene tørkes og selges både hele og malt. Svart kardemomme brukes både i den indiske ayurveda og i kinesisk medisin for. Neste artikkel Flass, hvordan er det og hva kan du gjøre?

Da utfolder den sin fulle aroma, males og brukes straks i maten. Kategori: KRYDDER Stikkord: grønn kardemomme , hel kardemomme , indisk krydder, indisk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg