tirsdag 24. april 2018

Orkide ompotting

Det kan være ulike grunner hvorfor en orkidé behøver ompotting , men som oftest er det fordi den har blitt for stor for potten sin. Noen sorter trenger ompotting oftere, spesielt sorter som er vare for opphopninger . Hva gjør du når orkidé -røttene vokser ut av potta? Hilde Poppe i Plantasjen, og sier at ompotting helst skal skje om våren.


Jeg har idag kjøpt ny orkide jord til orkideene mine.

Orkide - Phalaenopsis med. Trekk er også en orkidé -killer, så hvis du skal lufte, så må du flytte. Planter som blomstrer nettopp da, kan ompottes etter avblomstring. Drenering orkide innlegg 10. Les mer helt nederst på den siden om ompotting av orkideer.


Nå vokser røttene mer utenfor pottene enn inni, og har derfor gått til innkjøp av orkidejord for ompotting. Flere resultater fra forum.

Men, mitt spørsmål er: hva i all verden . Her får du tips til hvordan du bør stelle orkidéen hjemme slik at du får glede av den lenge. Om planten er i ferd med å vokse ut fra potta, bør den plantes om. Dette er lurt å gjøre om våren når nye røtter og blader dannes, . Tips til ompotting av orkidé : Har orkidéen din vokst seg ut av potten den står i, bør du plante den over i en større potte. Dette bør gjøres i vekstperioden om våren . Den ideelle temperaturen for en orkide er rundt grader og en luftfuktighet på.


Ompotting én gang i året – etter at den er ferdigblomstret. Derfor er det viktig å vite hva slags orkide man har, før man spør om hjelp,. Inneholder alt du trenger for ompotting av en orkidè - inkluderer illustrerte instruksjoner til å gjøre det riktig. Helt blå orkideer er svært uvanlige, men denne arten , som vokser i. Det hjelper å bløte dem opp litt, men uansett bør en ha ompotting i . Epifyttiske orkideer (de som vokser oppe i trekronene) trives i gjennomsiktige potter s. Uunnværlige til omplanting eller ompotting. Da kan de også klare seg lenger uten ompotting.


Innkjøpte pappkrus for ompotting av tobakksplantene.

Eg måtte ha noko å ha pottene . Opplever at planten liker ompotting , og en bør aldri har skudd I for store potter. Lurer på om man kan potte i gjennomsiktig potte? Ved ompotting av mindre planter kan du rett og slett snu potten opp ned og dunke.


Eg har forresten mine orkideer ikke i gjennomsiktig potte men har stykker som.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg