tirsdag 17. april 2018

Propangass vinter

Hvorfor fungerer gass dårlig i kulde? Gassbokser for turbruk inneholder normalt mest butan. I tillegg inneholder boksene ofte propan , isobutan . Vi har montert et skap for stk propanbeholdere med automatisk veksler på vår hytte. Beholderne forsyner en 4-bluss komfyr, kjøleskap . Friluftsliv har testet hvordan gassen oppfører seg under .

Det er heller ikke alle griller som tåler vinteren like godt, og ting kan bli. Plasser den heller over bakkenivå, slik at eventuell gass kan renne ut, . Når du skal bruke propan er det viktig å velge riktige propanflaske når det er kaldt. Aluminiumsflasker har vært i bruk siden tallet og viser at disse flaskene er . Tidligere var valget enkelt på vinterturer.


Når temperaturen snek seg under var det frem . I vinter blir båten liggende på vannet i boblehavn, og jeg lurer egentlig bare . Kan du bruke komposittflasker på vinteren ? Mange har gått over fra kull til gass.

Men en gassgrill kan være farlig ved feil bruk og oppbevaring. Nesten hvert år skjer det ulykker der . Primus har kommet med en ny type vintergass. Eller det er samme gassen, men en ny boks, som skal gi bedre effekt. Randulf Valle har testet:.


Fyring med gass om vinteren innlegg 16. Bufret Lignende Komposittflasker. AGAs komposittflaske er ekstremt lett – den veier cirka halvparten av tilsvarende stålflasker! Gass og vinter innlegg 28. Propanflaskens ventil er utstyrt med en sikkerhetsventil som slipper ut gass hvis trykket i flasken blir for.


Kan propanflasker oppbevares utendørs om vinteren ? Den voldsomme eksplosjonen i Valdemar Aunes vei på Selsbakk i Trondheim i helga skyldtes lekkasje og antennelse av propan. Selv små mengder gass kan forårsake store skader. Hva gjør man med grillen om vinteren ? Oppbevarer du flasker med propangass hjemme eller på hytta?


For at det ikke skal skje ulykker, er det viktig at du oppbevarer gassen riktig og lovlig. Flere og flere benytter propangass til alt fra gassovner og -griller til smøring av ski. Bobilverden har bedt om eksperthjelp til å gi råd om gass i Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg