fredag 6. april 2018

Gode bunndekkere

Nå er det høysesong for luking i hagen, og gjør du en grundig jobb nå vil du spare deg for masse arbeid senere i sesongen. Med riktige bunndekkere kan du. De fleste storkenebbene er gode bunndekkere.


De kan se litt pjuske ut etter blomstring, men med litt klipping så kommer nye blomster. Jorda skal være bearbeidet i forkant, så har du sprøytet men ikke gravd et ugressfylt område, bør du spavende jorda så plantene får gode.

Noen gode klatrende og bunndekkende planter er godt å ha på topp lista. Dvergslirekne, her satte jeg ned noen grener i fjor vår og i år er det . Tett planting, og - ikke minst - bruk av bunndekkere, sparer oss for masse luking gjennom sesongen. Gode bunndekkere som utfyller og tetter . Bunndekkere krever lite stell og utkonkurrerer ugresset. Hei :-) Håper noen har noen gode tips og råd her.


Bor i hus med en stor og på mange måter flott naturtomt.

Eneste minuset er en gresskledd . Pioner – Kravstore stauder som bør få hagens beste plassering. Pioner krever god næringsrik jor og masse sol. Nye jordflater kan gjerne prydes med bunndekkende stauder i . Disse staudene har så gode egenskaper og finnes i utallige ulike former og. Vintergrønne bunndekkere vil gi skråningen mer prydverdi og samtidig holde på jorden slik at jorden ikke.


Eksempler på gode vintergrønne planter i skråning:. Berit er litt på leting etter en god bunndekkende plante i hagen sin. Jeg ønsker å dekke mellomrommene i ett stort bed med bunndekkere , men får ikke plantene til å overleve. Denne kom jeg over i nabolaget forrige helg. Den vokste i en sydvendt skråning i full sol.


Mange syntes det finnes mange like . Ti gode alternativer til svartelistede arter. På disse skråninger vil jeg plante noen bunndekkere , men jeg finner ikke noen om når jeg kan . Lettstelte skråninger bør planlegges tidlig. Er du blant de som har en god skråning på tomten og ikke helt vet hvordan du skal få den lettstelt?

De er sneglesikre, mange er gode bunndekkere , de finnes i mange forskjellige farger, høyder og størrelser og passer inn i de fleste be bare . Lave bunndekkende stauder vil være utsatt for å få etablering av ugras oppi og mellom plantene. Bispelue (Epimedium) – bunndekker med flott bladverk. Gulstripete Hosta plantet inntil en husvegg der den har gode vekstvilkår.


Flere bunndekkende woodland planter kommer fortløpende i. Og at den frøsår seg er jo gode nyheter, skal jammen prøve det til sommeren! Meld deg på vårt nyhetsbrev for gode tilbud og informasjon! Løsningen du beskriver får mye bedre levetid med bunndekkere da de holder nede ugress på en god måte.


Litt ugress mellom bunndekkere. Du kan prøve Stephanandra incisa ´Crispa´ sammen med Vinca minor som begge er gode og sterke bunndekkere hvis det er tørt. Har en skråning i hagen som jeg trenger ca bunndekkere for å få orden på. Jeg tror ikke de rakk å få gode nok røtter før vinteren.


Et godt alternativ til bark er bunndekkende stauder. Det er mange gode grunner til å satse på stauder. Planlegg slik at jorden tidlig dekkes av bunndekkende stauder og løker, som etter hvert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg