torsdag 26. april 2018

Tilia cordata hekk

Fine hjerteformede blader og frodig vekst. Hekken kan bli høy og er derfor en aktuell hekkplante om enn vil ha god skjerming. Mindre hekkplanter (- cm) er for deg som ønsker et rimelig alternativ og . Klipp hekken som A form dvs smalest på toppen og bredest nederst.


Planteavstand hekk : 3m.

Det finnes en rekke hekkplanter å velge mellom. Barlind er vintergrønn og gir en tett hekk som er fin til klipping, men du. Små, hjerteformede blader i to rader på hengende grener. Gulhvite, duftende blomster i opprette klaser i juli.


Gul høstfarge, nøysom og hardfør til fri . Lind ( tilia cordata ) karakteriseres av en bre eggformet krone, mørk gråbrun, furet bark og skudd i grønne og rødbrune farger. Blir ofte brukt i parker og .

Spør så om råd til klipping av disse plantene. Har fått ulik info om dette, så jeg vet ikke . HINDRER INNSYN: Er du redd for innsyn bør du sørge for en hekk som er både høy og tett. Foto: OBP)En hekk kan gi ly for vær og vind og skygge på de heteste dagene.


Stammen er kort og tykk, og den deler seg hurtig i et antall . Hekk på opptil 160cm- ferdig til å plante rett i jorden. Ferdighekk kommer med rotsystemet i en bag med torv og jord som gir plantene en god. Sorter visning på: Nyheter. Og husk – hekk er ikke bare tuja, det finnes mange andre.


Bør du gå for en hekk som er grønn året rundt? Vær oppmerksom på at det som kalles parklind og småbladet lind egentlig er den samme arten og heter tilia cordata på latin. Er nøysom, men trives best op dyp, varm jord. Spirea og potentilla, gode til frie hekker ( hekker uten klipping).


Kategorien hekkplanter inneholder planter som i utgangspunktet er beregnet til å bruke ved planting av hekk. Mange av sortene er de samme som finnes i .

Hekk - Ønsker du en vintergrønn hekk , eller en bladfellende hekk ? Vi har et stort utvalg av hekk og leplanter til enhver hage. Tilia cordata liter potte. Bestill eksklusiv herregårdssøyle.


Småbladet lind fungerer meget godt som søyle siden de store hjerteformede . Mest vanlig er det å bygge opp en hekk av en enkel eller dobbeltrekke av like planter. Gamle, grove og hule edelløvtrær utgjør viktige livsmiljøer for truede og spesialiserte arter av insekter, sopp og lav. I disse hule lindene hekker sannsynligvis den .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg