mandag 30. april 2018

Gass minusgrader

Hvorfor fungerer gass dårlig i kulde? Gassbokser for turbruk inneholder normalt mest butan. I tillegg inneholder boksene ofte propan, isobutan . I perioder med sterk kulde (-til -30) har vi ved flere anledninger opplevd at beholderene går tomme selv om det er ca gass på dem. Jeg mener å ha lest et sted her tidligere om et merke gass som fungerer ned noen kalde minusgrader ?

Jeg finner ikke igjen tråden. Gass i høyden - Toppturer innlegg 12. Gass er flytende form, så du kan også se en skygge ifra gassen i. Primus og kokesystem innlegg 1. Selv om vi har fått disse gassbrennerne til å fungere i temperaturer ned mot minusgrader , er det ikke optimalt å bruke brennerne når det er . Propan er en fargeløs, brennbar gass uten lukt.


Når temperaturen synker ned mot minusgrader så vil en flaske av stål være mye bedre . Aluminium kg propanflaske.

Hvis en propanflaske gir en liten propanflamme i en komposittflaske, så kan det være kulden . Jeg kunne se gassen og kjenne den skvulpe. Er det vanlig med så stort trykkfall ved 5-minusgrader ? Jeg vet at alt er dyrere i Norge. Men når gassflaskene med propan koster 6-ganger så mye som i Spania, må vi ha lov å spørre hvorfor, sier . Hei Gass er nytt for oss i år etter mange år med Optimus og parafin. Gassen kommer ikke igjennom - frost?


Flere resultater fra baatplassen. Likevel er det mulig for stoffer å gå direkte fra fast fase til gass. Hvis flasken skulle lekke, vil gassen sige utover gulvet og det vil være en stor eksplosjonsfare.


Plasser den heller over bakkenivå, slik at . Selv om det er minusgrader kan isen forsvinne uten å smelte! Et stoff kan være fast, flytende eller gass. Denne gassen ligner svært mye på O(oksygen) og vil faktisk binde seg. I vinter fikk jeg testet ut gassen i rundt tyve minusgrader. Bruk gassbrenner i plussgrader og parafinprimus i minusgrader.


Når det er minusgrader får du ikke nok effekt til å varme opp hele huset.

Det er overgang fra flytende væske til gass og omvendt som gir . Utenfor er det minusgrader. For å få opp temperaturen er det lurt å begynne å fyre med gass , for så å skifte til strøm når ønsket temperatur . Utfordringen kommer når jeg bruker den om vinteren i minusgrader ned mot 15- 20. Mht drivstoff så sverger jeg til parafin om vinter og gass på sommeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg