tirsdag 24. april 2018

Økologisk gjødsel felleskjøpet

Organisk gjødsel sikrer god næringsforsyning på skifter som ikke tilføres husdyrgjødsel. På eng og beite med lite kløver er det svært aktuelt å tilføre slik økologisk. Den har et NPK innhold på 8-4-5.


Pelletert og kan spres med sentrifugalspreder. Felleskjøpet har flere mineralske gjødselprodukter som er tillatt brukt i . Kan spres med sentrifugalspreder.

Green Viking Økologisk hønsegjødsel ltr 9- Inkl. HØNSEGJØDSEL PELL MARIHØNE. Fjørfegjødsel fra Jæren som er tørket og pelletert. Gjødsla er godkjent til økologisk produksjon.


MARIHØNE Pluss er et organisk gjødsel med kjøttbeinmjøl og vinasse. CA NPK innhold: - - 5. Rapport om spredetesting av. Norsk naturgjødsel lager to varianter av Marihønegjødsel.

Kyllinggjødsel , vinasse og kjøttbeinmjøl. Kan brukes i økologisk produksjon. Brennesle- eller valurtvann er også gode som gjødsel. Inspirasjonsbonde Hellek Berge Med vekstskifte som gjødsel Økologisk. Hos Plantasjen er etterspørselen etter økologisk gjødsel stor, sier . Utfordringen er tilgang til organisk gjødsel for å holde avlingene på et bra.


Kjøpte en kilo sekk med gjødsel på felleskjøpet , og ser at de anbefaler kvm pr kilo . Hønsemøkka, som er godkjent for bruk i økologisk dyrking, spres med vanlig mineralgjødselspreder. Forsker Per Møllerhagen i fåra med potetsorten Troll som har fått Binadan- gjødsel. Norsk Naturgjødsel også er ledende på økologisk gjødsel. Oppdatert mineralgjødseltabell kommer i seks versjoner. Veksttabell for økologiske bruk (8Kb).


Gjødsel - og jordforbedringsmidler. Landbruksdirektoratet, Mattilsynet og Miljødirektoratet inviterer til innspillsmøte om regelverk for organisk gjødsel. Første bolk av møtet vil . Optimalisering av økologisk produksjon av korn, husdyrprodukter og grønnsaker. Resirkulert gjødsel fra storsamfunnet kan gi økologisk landbruk økt integritet.


Tang og tare kan brukes til gjødsel (Foto: Annelise Chapman).

Vi leverer også økologisk kraftfòr (NATURA). Mesteparten av gjødsla er produsert av YARA, mens en . Omlegging til økologisk drift bør planlegges nøye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg