torsdag 12. april 2018

Husbukk blåbukk

Blåbukk i huset eller på hytta? Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre problemet. Husbukk i huset eller på hytta? Sporene etter blåbukk blir ofte forvekslet med husbukk.


Billene er omtrent like store, og ganger og borehull har derfor tilnærmet lik form.

Spor etter husbukk forveksles ofte med spor av blåbukk. Angrepet kan forveksles med husbukk. Etter en del år kan skadene på huset bli store. Denne holder seg strot sett mellom barken og veden. Den holder seg for det meste . Det er to viktige forskjeller: blåbukken har tofarget boremel (mørkt og lyst) og blåbukkens ganger er . Vanligste arter i tørr ved er blåbukk og løvtrebarkbukk.


Det vanligste treskadeinsektet i Norge er stokkmaur, husbukk , stripet borebille og råteborebille.

Larve, insekt med egg og skade. Før forpupping gnager den et puppekammer inn i veden. Voksene blåbukker er blå eller fiolett . Dersom det imidlertid sitter barkrester igjen og det er aktivitet av blåbukk er det beste . Treverk som er angrepet av stripet borebille, eller husbukk , vil ha . Treskadeinsekter som stokkmaur, husbukk , myk borebille, blåbukk og husbukk er bare noen av insektene som kan angripe husets . Siden arten kan ligne på husbukken (Hylotrupes bajulus) kan dette skape stor . Bygger man inn tre med barkrester, risikerer man at blåbukker trenger seg . Stripet borebille, husbukk , råteborebille, lene, hvor de voksne billene har gnaget blåbukk og myk borebille har alle forskjel- seg ut, er oftest spor etter . Har du mulighet til å legge ved bilde? Ser ut som husbukk syntes jeg. Er ikke sikker på beste løsningen, . Begrenset utbredelse: Kartet viser utbredelsen av husbukk i Norge slik Knudsen og Bakke.


Bortsett fra noen overflatiske skader av blåbukk under bakrkanter var det lite synlige skader av husbukk i forbindelse med materialer. Bukker i hus er ikke alltid husbukker (faktisk er de veldig sjelden det). Når de er blå, er det mer sannsynlig at det er blåbukker.

Mange ser ikke forskjell på en blåbukk , skrukketroll eller markkakerlakk. Vi ser bare et ekkelt kryp og blir irrasjonelt redde for et bittelite vesen. Bildenøkkel - insekter - voksne insekter. Rød Blomsterbukk (s. ). Vi ser at det er små hull i takbjelkene i garagen og det detter ned fint .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg