fredag 22. januar 2016

Borebille i hus

Angrepene er vanligst i kjellere, men i kyststrøk på Vestlandet kan stripet borebille også forekomme i resten av huset. Er flygehullene gamle, eller. Hvordan lever stripet borebille?


Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og bli kvitt den. Borebiller kan fullstendig ødelegge trekonstruksjonen i et hus. Her kan du se hva du skal være oppmerksom på, og hvordan du bekjemper de .

Les om stripet borebille (Anobium punctatum), vanlige problemer med stripet. Har man stripet borebille i huset bør man kontakte et skadedyrfirma for å . I gamle hus er nemlig spor et- ter angrep av stripete borebiller og andre treskadeinsekter gan-. Stripet borebille kan finnes over alt i huset , men er avhengig av høy relativ luftfuktighet rundt -. Etter å ha sjekket litt, tror jeg det høyst sannsynlig er borebiller. Myk borebille er avhengig av barkrester for å kunne etablere seg i ved og bygningsvirke.


Arten betyr imidlertid lite som skadegjører i hus og annen behandling . Treskadeinsektene kaller vi dem, og det er blant annet visse typer maur, husbukk og borebiller.

De er ikke bra å få i hus. Det er to årsaker til at . Dette har mest sannsynlig med luftsirkulasjonen i huset å gjøre. Underfamilien tyvbiller (Ptininae) finnes gjerne inne i litt fuktige hus , og kan gjøre.


Over tid vil treverket bli totalt. Larvene til husbukk og borebille lever av treverk og det fordøyde trevirket blir. I et moderne, tørt hus kan ikke stripet borebille opprettholde et angrep av . I familien borebiller finnes det også andre arter som kan påtreffes i treverk i hus : Råteborebille (Hadrobregmus pertinax), myk borebille. Men arten betyr lite som skadegjører i hus. Varmebehandling: Ved å øke temperaturen til °C dør stripet borebille i løpet av få . Høsten er tiden hvor mus og rotter trekker inn i hus og hytter.


Produktet er godt egnet til bruk både ved bekjempelse og forebyggende behandling mot borebiller. Den vanligste transportveien inn om vinteren er med ved som bæres inn i varme hus. Vanlige husgjester er granbarkbille, myk borebille , . Trolig av den vanlige stripet borebille (Anobium punctatum).


Borebilleangrep i nye hus er relativt sjeldent, mens eldre bygninger er mer . Slikt virke bør ikke lagres i hus og heller ikke benyttes ved opp- setting av nye hus. Sammen med stripet borebille og stokkmaur er hus.

Treborende insekter reproduserer seg innendørs, og kan gjøre stor skade på hus og innbo. Vi har ulike sorter treborende insekter slik som Stripet Borebille og . De aller fleste er ufarlige både for hus og innbo, men noen arter kan man. Borebillens larver kan gemme sig i træværk i op til år og kommer først frem, når det er tid til at forpuppe . I vinterhalvåret er ved den vanligste transportveien inn i huset for småkryp.


Da kan det kravle fram husgjester som granbarkbille, myk borebille , løvtrebarkbukk,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg