onsdag 13. januar 2016

Drenering myr

Ved drenering tømmes det naturlige poresystemet raskere for vatn og til større dybde. Undersøke og kartlegge: Landformer,jordarter, myr dannelser,grunnvatn ,. Har et myrområde på tomta som jeg kunne tenkt meg å få drenert. Men hvordan går jeg fram for å få dette gjort? Lurte litt på å få bygd en .

Utbetring av eksisterande anlegg er. Omgraving av myr er dessutan meir miljøvenleg fordi det vert frigjeve. Forskingsprosjektet Verknad av drenering på jordfysisk tilstan . Knut Volland - landbruksrådgiver. Profilering av myr jord (og anna jord).


Mest vanlig på tett og flat myrjord. Men så fort vannet dreneres bort og det slipper til luft i myra , som det må når . Grunne grøfter mest utsatt for kjøreskader.

PP 7passer for leire, omdanna myr. Roy Mangersnes, Samfoto, NTB. Teorien er at dette sandsjiktet skal virke som drenering så vannet synker lettere ned. Drenering av okkerholding myr.


Konsekvenser av drenering og dyrking på myrsynking og utslipp av. Nå har forskerne sett på hvordan man kan begrense utslippene. Noen som kan fortelle meg litt om dette temaet? Grøfting med lukka grøfter kan brukes både som eneste drenering og. På flat, dyp myr er det viktig at grøftene blir lagt med fall fra grunn til . Skal til å grøfte i myr nå, og har lyst å gjøre det 1! Når myra dreneres må vel flisa utsettes for like mye luft som i annen . Ved oppdyrking og drenering stopper . Torva i myrene binder store mengder organisk karbon som brytes ned og frigjøres når myrene dreneres eller ødelegges på annen måte.


Tett myr er umuleg å drenere med røyrgrøfter. Derfor grev vi ned myra og legg undergrunnsjord oppå. I nordområdene har drenering av myr vært vanlig praksis i lang ti . Torvosene er spesielt tilpasset et liv på myr , fordi de vokser raskt i spissen av.

Myr har i lang tid vært utsatt for grøfting og drenering til skog- og . Harold Leffertstra, tidligere ansatt i . Mange typar vegestasjon finn næring og veks på myra. Grøfting og kunstig drenering av myr vil redusere reinseeffekten. Kan man bygge hus pa myr som mange steder Jigger lagelig til for bygging? Innen jordbruk brukes drenering for å muliggjøre oppdyrking av myrer og våtmarker og lignende, og for å lede bort overflatevann ved kraftig nedbør.


Norsk institutt for bioøkonomi leverer kunnskap om mat- og planteproduksjon, miljø, kart, arealbruk, genressurser, skog, . Dette viser at dyp drenering forårsaket av tunnelanlegg kan føre til andre. Han nevner som eksempler myr - og torvegenskaper, nedbørfeltets . En utbygging av områder som ligger på myr er derfor lite ønskelig fordi det vil medføre at torvmasser fjernes og dreneres , dette fører til at luft . Torvtekt overfører karbon til atmo- sfæren enda raskere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg