torsdag 14. januar 2016

Hvor mye skog er det i norge

I kyst- og fjordstrøk fra Trøndelag og nordover fins det mye bjørkeskog. Skogen i Norge vokser som aldri før. Alle prøveflater som ligger i skog , eller på andre arealer hvor det står trær, blir oppsøkt . Vi finner mange arter og naturtyper i de norske skogene, men mange av disse er truet.


Vi har nå tre ganger så mye skog som før krigen.

Når de kan uttale seg nokså sikkert om hvor mye trær det finnes, er det fordi de følger . Likevel er hele prosent av landet dekket av skog i en eller annen form. Men Kyotoavtalen gir Norge liten mulighet til å trekke skogens opptak. Norge er et karrig land med mye fjell, is og vann. Ut fra disse beregnes hvor mye skog vi har, hvor mye den vokser hvert . I Norge regnes et område som skog når trehøyden er minst meter og.


Regngrønn skog ( monsunskog ), vinterskoger, finnes i områder hvor nedbøren, . I bratte lier, hvor hjulredskap ikke kommer frem, brukes taubaner.

De mest skogrike landene Russlan Brasil, Canada, USA og Kina har over halvparten av det totale skogarealet. I de delene av verden hvor sivilisasjonen . Hva slags dyr og planter er vanlige i trestammer i Norge (bjørk, furu osv.)? Jeg ser at tømmerprisene stiger, men har ingen aning hvor mye en . Arealbarometeret illustrerer hvor mye som finnes av ulike arealtyper i de . Norge bør arbeide for at det ikke åpnes for slike. Det er altså klart mindre skog i Norge enn i Spania!


Alt i alt – det er jevnt over masse skog – tilstanden er mye bedre . Vi har omtrent ti milliarder trær i Norge , og skogens volum øker for hvert år. Hvor mange kan du se der du sitter? Men hvor mye død ved skal vi ha? Denne harde utnyttelsen av norsk skog førte til at skogressursene i Norge lå på et. I tillegg vil serien favne mye av instituttets øvrige.


Verdier av økosystemtjenester i skog i Norge - NINA Rapport. Statistikk over norsk skog , trender innen avvirkning, priser, skogkultur og vegbygging, nøkkeltall,. Skog og landskap overvåker hvor mye skog vi har i Norge.

Tenk bare på slik som de to innlandsfylkene, der tar skogen opp så mye CO2. Fortsetter utviklingen, vil mye av vårt mangfold av plante- og dyrearter være borte. Dessuten er havet et enormt matfat, hvor vi henter millioner av tonn sjømat hvert år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg