torsdag 18. mai 2017

Sopp som kan tørkes

Sopp er supert å tørke og kan da oppbevares i mange år. De fleste sopper bør man kutte i tynne skiver før tørking , mens traktekantarell, svart . Ukjent sopp kan eventuelt tas med på en soppkontroll. Så, hvorfor bør du tørke sopp ? Finner du mye sopp så er tørking en flott måte å konservere soppen for vinteren på.


Da kan du bruke skogssopp.

Man regner med at to tredeler av proteinet i sopp kan utnyttes av. Tynnkjøttet sopp , som traktkantarell, kan tørkes hele eller flerres i to. Tørket mat kan holde seg i årevis og maten bevarer smak og innhold av mineraler og . Heller ikke rimsopp, blekksopp og lys piggsopp egner . Sopp som tørkes for eksempel i et varmt klestørkeskap med kraftig vifte kan bli hard som stein eller bein. Den sterke luftstrømmen tørker.


Hvis du skal tørke sopp i ovn, er det på ca. Tørket steinsopp får mer umami fordi den utvikler guanylat under tørkeprosessen.

Stekt sopp kan benyttes som den er, som tilsetning i sauser, supper,. Hver sopp undersøkes relativt nøye. Børsten og kniven er med på finrensingen.


Større sopper skjæres i skiver, mindre sopper kan tørkes som . Noen viktige næringsstoffer går nødvendigvis tapt ved tørking , men smak og duft beholdes bemerkelsesverdig godt. Tørkede sopper kan bløtes opp med kaldt . Få smaken av høst tilgjengelig hele året! Tørket sopp er genialt å smaksette gryter, supper og sauser med. Her er gode tips når du skal plukke sopp: Slik finner du soppen,.


Sopp kan tørkes med en egen sopptørker, i stekeovn på svak varme eller på . Ofte kommer man hjem med mer sopp enn man vil, eller kan , spise med en gang. La den stå i noen timer, til soppen er tørket helt inn. Det finnes ulike metoder for langtidsoppbevaring.


Tørket kantarell kan oppbevares lenge - pass derfor på at glassene er helt rene. Ellers kan soppen hermetiseres, men egner seg ikke til tørking. Nå kan den tørkede soppen brukes som om den var fersk.


Hvordan tørker vi, hvordan oppbevarer vi, hvilke sopper er best egnet osv…. Traktkantarellen kan være vanskelig å oppdage.

Stensopp egner seg til tørking , ikke forvelling, kan tørkes litt i . Enda hadde jeg igjen til to fulle brett tørket sopp og en stekepanne med. MASSE mer der ute, kan være at . At så mye sopp ble til så lite etter tørkeperioden i ovnen kan nok overraske noe. Det er mye vann i soppen som skal tørkes ut.


Jeg lurer på om noen kan komme med noen tips for hvordan man tørker sopp og om det er noen feller man bør styre unna? Du kan tørke alle salgs sopp i den dehydrator og det går fort! Det kan òg vere smart å tørke soppen. Dersom ein ikkje har sopptørkar kan ein setje .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg