torsdag 15. september 2016

Norske økosystemer økologi og mangfold

Tilgang: Tilgang til metadata. Publisert: Oslo : Universitetsforl. Denne boka gir innføring i det naturfaglige grunnlaget for vegetasjon og dyreliv i landet vårt, i økologiske sammenhenger i naturen og en beskrivelse av de ulike . Oppdatert kunnskap om økosystemer , klimaendringer og nye arter blir stadig viktigere.


NØKKELORD adaptiv forvaltning - biologisk mangfold - ernæringsmessige interaksjoner - kaskadeeffekter - menneskelig aktivitet - produktivitet - økosystem forskning - økosystem forvaltning.

Landskapsendringer og treslagsskifte i nord- norske. Fagstoff: Økologi er læren om samspillet mellom de levende organismene og det miljøet. Restaureringsøkologi som virkemiddel for å ta vare på biologisk mangfold. Rødlistearter er arter som står i den norske rødlista som sterkt truet (CR), truet.


Naturtype er definert i Naturmangfoldloven som en ensartet type natur som omfatter alt plante- og dyreliv. BIOlOGISK MANGFOlD OG ØKOSySTEMTJENESTER. Emnet vil konsentrere seg om økologi, artskunnskap og systematikk.


Denne eforelesningen forklarer hvordan biologisk mangfold henger sammen med variasjon i habitat.

Kjente effekter av klimavariasjon på økosystemene i Norskehavet og . Arter, evolusjon, populasjons- og samfunnsøkologi , terrestrisk og akvatisk økologi , biomer og biologisk mangfold. Nasjonale og globale miljøinstitusjoner, viktige . Norske Økosystemer , økologi og mangfold. Et økosystem er et samfunn av levende organismer og abiotiske (livløse) faktorer som i. Etter andre verdenskrig har mange samer gått inn i det ” norske ” arbeidslivet.


NORAD og Norges forskningsråd støtter den norske deltagelsen i samarbeidet. Subarktiske bjørkeskoger, som er den dominerende skogtypen i det nordlig. Dette kan vera viktige funn for teoriforming innan økologi , men det må.


Klimaendringer, økologi , natur,. Forholdet mellom biologisk mangfold og økosystemtjenester. Drivkrefter og påvirkningsfaktorer og norske økosystemer. Bufret Lignende Biologisk mangfold i økosystemer. Blåstrupen – en fargerik del av fjellets økosystem.


Abiotisk står i motsetning til biotisk, d. I første rekke blir dyr brukt som eksempel, både norske dyr og dyr fra . Variasjonen i naturen kalles biologisk mangfold.

Noen arter er viktigere for et økosystem enn andre, og de viktigste artene kalles nøkkelarter, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg