torsdag 27. juli 2017

Brennesle

Brennesler (Urtica) er ei gruppe i neslefamilien. Gruppa har en kosmopolitisk, men hovedsakelig temperert utbredelse. De fleste artene er urtelignende stauder.


Den vokser på næringsrik jor især omkring bebyggelse. Neslefamilien er en plantefamilie i ordenen Rosales. I Norge vokser det arter av brennesler.

Mange kvier seg for å plukke brennesle i frykt for å brenne seg på bladene. Dette er enkelt og unngå ved å bruke et par hansker. Før døvneslen kommer i blomst, kan planten minne om brennesle , men døvneslen mangler brennhår.


Siden verken døvnesle eller brennesle er giftige, er det . Mai er høysesong for brennesle. Illsint og brennende, men stappfull av vitaminer og mineraler - og inneholder tre ganger så mye protein som . Skogen ved Rikshospitalet innviterer til bruk av planter i matlagingen. Downloadall sizes Use this fileon the web Use this fileon a Email a linkto this file Informationabout reusing.


Tekst og foto: Ariane Schjelderup.

Filosofiske spørsmål: Ariane Schjelderup. Alle vet at brenneslen brenner. Mangler: Rigg og segl - lokalhistorie. Opprinneleg vart seglduk gjerne laga av ull, brennesle , hamp eller lin.


Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Har hørt om en brennesle blanding man også kan sprøyte på, har du oppskrift kanskje? Ikke rart at man i tidligere tider dyrket brennesle på gårdene rundt om i landet. Den krever næringsrik jor så det er det er brennesler , er det mye næring i jorda.


Det høres gjerne skummelt ut å spise brennesle , men de brenner ikke når de. Shop smykker for barn online i dag, på Glitter. Vi har et bredt sortiment av accessoarer for barn på Glitter. kan jo en hvilken som helst ha skrevet ;) . Det ser ut som brennesle for meg. Jeg har denne i bedet mitt, er ikke brennesle nei ;).


Noen områder er hogd ut og her er dominerer brennesle og bringebær. Blemmene var heller ikke som brennesle. Men som sagt det er ikke noe brennesle der.

Noen vanlige arter i pionerfasen er: Geitrams, brennesle , soldogg, fluetrompet, smyle, løvetann, geitrams, åkersennep,. VM I GJEMSEL, koking av testikler, spising av brennesle – listen bare fortsetter. Så finnes det også sære hybrider som sjakkboksing, der man .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg