fredag 14. juli 2017

Simmental ku

Simmental ku på beitemark i Alpene. Ei rolig og robust ku med kapasitet for høy melkeproduksjon. Oksen gjer lette kalvingar både som far til kalv og far til ku. Feitprosenten er litt negativ. Dette er ein førsteklasses kombinasjonsokse der ein ynskjer haldbare kyr .

De gir mye melk til kalven og gir en økning i antall kalver avvendt per ku. Ku som dier en eller flere kalver. Ku med 3fôrdager etter første kalving. Kyr og deres kalver har et ekstremt sterkt bånd som varer livet ut. Hvis de blir separert kan de gjenkjenne hverandre senere ut i fra stemme og lukt.


Ei kryssingsku av NRF og Mjølkesimmental gir ei roleg og robust ku med . Lita ku som kalver lett med grei. Sluttproduktet er resultat av ei lita ku med god mjølkeevne, som .

Tekst og foto: Harald Odland. Odland samdrift driv i dag ei besetning på mjølkekyr og full framforing av oksane. Tross alt får jeg tilskudd pr ku , alle monner drar. Avkommet kalles okse- eller ku -kalv fra fødsel til kjønnsmodenhet. Norge med eget avlsarbeid.


Ei ku som har god evne til å ta vare på kalven, og som har god kalvingsevne. Sprek kvigekal som Torkel håper blir på gården i mange år som ei god ku. Mor var NRF, mens far var simmental. Egentlig var tanken at hun skulle bli melkeku som alle de andre kyrne på Houmb, og det var hun også.


Flotte plastfigurer fra den kjente produsenten Schleich i super kvalitet og med virkelighetstro design. In the KU polymorphism, the CC genotype was associated significantly with lower EBV for. Grunnleggende behov ( for kua ). Feite kyr har høgere vedlikeholdsbehov enn tynne (per kg ku ). Kategorier: Ung okse, kvige, kastrat og ung ku. A kontAkt Med dItt lokAle.


SlAkterI for å BlI MedleM AV. Storfekjøttkontrollen simmental ku og kalv hos raymond balsta vanvikan.

Kua , kalven og oksen er en helt sentral del av norsk bondekultur og. Det betales per kg kr for kjøttfe av ung okse, kvige, ung ku og kastrat i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg