mandag 16. oktober 2017

Avstandsregulering skog

Lauvrydding og avstandsregulering av bartrær ved 1-meters bartrehøyde. Nord-Trøndelag i samarbeid med Allskog, Norskog, SB- skog ,. Mange skogeiere har et stadig mer marginalt forhold til egen skog og tiltak i. Hensikten med ungskogpleien, også kalt avstandsregulering og lauvrydding, er å. Men skogen er ikke verdt noe hvis den bare får vokse vilt, sier Jens Tore.

De jobber både alene og sammen med avstandsregulering i skog , . Figur som viser ideelle tider for avstandsregulering i ulike typer skog. Skogstypene er vist i tegning. Figuren informerer om at våren (april og mai) er den beste . Seniorforsker - Divisjon for skog og utmark.


Ungskogpleie omfatter både lauvrydding og avstandsregulering av hovedtreslaget. Det tas ikke ut virke for salg. Etter utført ungskogpleie skal de beste trærne stå .

Kåre Ødemark gir deg oppskriften på god tilvekst i skogen. En times jobb med avstandsregulering kan avgjøre om du må sluttavvirke om 5 . Sein eller andre avstandsregulering utføres før meters overhøyde. Hogst: Skogen skal være hogstmoden før det blir foretatt. Ved ungskogpleie (også kalt avstandsregulering ) skal det fristilles et riktig antall av det beste. Mjøsen Skog , som har kommet med et tilbud på 2kr pr dekar.


Alle skogseiendommer over dekar produktiv skog skal avsette skogfond ved. I forhold til Landskogtakseringens oppgaver for lauvskogdominert skog er utvalget. Etter tømmerhogst er skogeier forplikta til å etablere ny skog på arealet.


Aktiviteten innen ungskogpleie er vesentlig lavere enn den bør være. Etter hogst har skogeigarane plikt til å få opp ny skog. Alternativt etablerer vi ny skog ved hjelp av frø som sår seg fra frøtrær som settes. Etter ca år foretar vi en avstandsregulering i den foryngelsen vi har fått.


Prosjekt i Viken Skog (kommunene, fylkesmann). Kommunen har også ansvaret og myndighet for å se til at skog plantes til eller. Tilskuddsstrategi skogkultur Hobøl,. Man får også et tettere forhold til skogen sin da det er spennende å.

Her kan det være store treantall pr. Avstandsregulering er spesielt viktig å utføre hvor man har forynget skogen naturlig. Kjemisk behandling etterarbeid.


I Skogbrukslova står det at du innan tre år etter hogst av skog skal syte for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg