tirsdag 10. oktober 2017

For til gris

Har tenkt å ha griser gående i utmark for å rydde beite til sommeren. Tenkte å gjerde inn med strøm. Litt udikker på hva som er best måte med . Sommergriser innlegg 27.


Foringsautomat for utegris innlegg 14.

Ensilere poteter til griser innlegg 4. Flere resultater fra gardsdrift. Fagstoff: Smågris, slaktegris, purker og råner fôres forskjellig. Effektiv utnyttelse av fôret er avgjørende for å kunne oppnå god lønnsomhet. FORMAT er Felleskjøpene sitt varemerke på kraftfôr til svin. Her inngår fôrblandinger som dekker grisens næringsbehov i ulike faser av livet.


Det er for tiden en del fokus på roesnitter som fôr til gris. Roesnitter tilsettes i dag i flere blandinger til purker og smågris.

Det var juni at Kræmmervika Rorbuer i Nordlands største fiskevær Ballstad gikk til anskaffelse av to griser som skulle spise matrester fra . Retningslinjene skal bidra til harmonisert vurdering av om visse bestemmelser i forskrift om hold av svin er oppfylt. Vi hører av og til om smågris eller slaktegris som rammes av mangel på vitamin E. Tilsynelatende frisk gris blir stivbeint eller i verste fall dør. Halebiting er ett av flere symptomer på at grisen kjeder seg. To slaktegrisprodusenter i Trøndelag, Johan Petter Bergin og Svein Andreas Skei, har prøvd . I Norge brukes omlag 2tusen tonn importert soyamel til landdyr.


Hver slaktegris i Norge spiser omlag kg soyamel i løpet av livet, hvilket . Gris eller svin (Sus scrofa domesticus), også kjent som tamgris og tamsvin, er en underart av villsvin (Sus scrofa). I vitenskapelig sammenheng blir tamgrisen . En grisunge veier omtrent ett kilogram når den blir født. Da spiser de såpass mye kraftfôr at de klarer seg fint uten . Noe som bekymrer meg veldig er disse foringslistene angående minigris som er å finne på internett, enkelte dyreklinikksider og enkelte oppdrettersider. Poteter er et interessant fôrmiddel til gris både på grunn av en høy avling pr dekar og på grunn av en god næringsverdi.


Mer fokus på økologisk landbruk vil . Nyfødte grisunger er veldig små og veier bare rundt en kg – det. Det første nyfødte grisunger gjør, er å lete seg fram langs magen på purka og finne en spene.

Styrt fôrtildeling gir mindre variasjon i fôropptak mellom purkene i forhold til appetittfôring. Grisen har et sterkt behov for å rote i jorda etter mat. Griser er perfekte renholdsarbeidere. Dyrevelferd hos norske griser har flere utfordringer: Liten plass, lite mosjon, stress, liggesår, ødelagte led leddbetennelser, bogsår.


Komplette løsninger til gris. Dette gjelder over av . Vi har alt av inventar og teknisk utstyr til grisehus. For din trygghet har vi lokale servicefolk som har deler og kan våre produkter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg