onsdag 18. oktober 2017

Ungskogpleie

Det er kort og greit essensen i den nye standarden, eller veiledningen, som nå er utarbeidet for ungskogpleie for Hedmark og Oppland. Det er som oftest lønnsomt å utføre ungskogpleie , og finansiering gjennom bruk. Ungskogpleie går ut på å skaffe de beste trærne rom slik at de kan utvikle seg.


Det tas ikke ut virke for salg. Etter utført ungskogpleie skal de beste trærne stå .

Standard for ungskogpleie. Trygve Øvergår Skogkurs. Utvikling i Dg for bestand med og uten ungskogpleie. Godt utført ungskogpleie fører til bedre kvalitet på skogen. Lær om når det er best å få gjort ungskogpleie og.


De treslag som vil gi størst produksjon av god kvalitet, tas vare på før de skades av konkurranse. Høyde- og diametertilvekst økes.

Like viktig som å plante etter hogst er det å sjekke foryngelsen. Når skogen har vokst noen år må den ungskogpleies. Alle organismer må ha næringsrik og nok mat for å være i god form, formere seg optimalt og holde seg friske. Når plantefeltet byrjar passere meter høgde er det på tide å vurdere behov for ungskogpleie.


Dette er ei svært viktig investering. Skogeiere er flinke til å plante, men ikke fullt så flinke til å følge opp med ungskogpleie. Konsekvensen av et forsømt plantefelt kan i verste fall . Ved ungskogpleie fristiller . Arbeidet går ut på å regulere mellom treslag, . Det er viktigere å satse på de beste trærne enn å tilstrebe . Riktig pleie av ungskogen . Nortømmer har lang erfaring og kompetanse innen ungskogpleie.


Fagstoff: Bestandspleie er inngrep i bestandet før det er hogstmodent. Resultatene i denne studien viser at tidsforbruket under ungskogpleie hadde en. Driv som sjølvstendig næringsdrivande og ser at i min kommune er skogen gløymt, når det gjeld .

Evenstad Vilt- og Næringssenter. Tips kan ein henta frå Skogselskapes skogeierguide. Den årlege skogdagen på Trytetjern er blitt populær, ikkje minst blant dei yngre. Det blir ei form for ungskogpleie. Nytt av året er inntil tilskudd på ungskogpleie i felt som er år eller yngre.


Velfjord Skogservice kan tilby alle typer tradisjonelle oppdrag i skogen, som planting, ungskogpleie , tynning og sluttavvirkning. Lauvrydding og avstandsregulering. Publisert avLars Erling Koksvik.


Disse kan utføre planting, avstandsregulering og forhåndsrydding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg