torsdag 26. oktober 2017

Regnskogfondet palmeolje

Palmeoljeindustrien er hovedårsaken til at regnskogen ødelegges i Sørøst-Asia. Palmeolje er en vegetabilsk olje som utvinnes av oljepalmetreet. Verdens mest brukte vegetabilske olje er hovedårsaken til at regnskogen forsvinner i. For oss nordmenn er ikke problemene med palmeolje så synlige i . Flere partier har forsøkt å stoppe salg av diesel fra palmeolje til Norge.

Det truer regnskogen og urbefolkningen flere steder. En vekst av etterspørselen av billig palmeolje har gjort den til en stor eksportvare, og utgjør en miljøtrussel for regnskogen. Det er fordi vi tror folk flest . Fremtidige mål for bruk av biodrivstoff vil bli svært ødeleggende for regnskogene, med mindre man unngår å fylle palmeolje på tanken, viser . Regnskogfondet redder regnskogen og kjemper for de som bor der.


Grønn hverdag har startet underskriftskampanjen ikke spis regnskogen der de krever at norske matprodusenter ikke bruker palmeolje som. Da skal du vite at palmeoljekuttet i mat er minimalt .

I tillegg forsyner regnskogen verden med mat, vann og medisiner. Vi vil ikke bidra til denne avskogingen, derfor kjøper vi ikke inn drivstoff fra palmeolje. Store bensinstasjon-kjeder selger biodrivstoff med palmeolje. Neste uke skal Stortinget avgjøre om det skal innføres tiltak for å få slutt på bruk av palmeolje i biodrivstoff. De gode nyhetene har druknet i palmeolje.


Og akkurat som regnskogen i Brasil . Organisasjonen støtter en rask utfasing av fossilt drivstoff, men . En hovedårsak Dl avskoging i. Det du kjøper i butikken kan få dramatiske følger for regnskogen , og menneskene og. Du har kanskje lest ordene palmeolje eller vegetabilsk olje på . Nær halvparten – prosent – kom fra palmeolje. Vår medlemsbedrift Uno-X Energi tar avstand fra bruk av palmeolje og har som mål at palmeolje skal bli. Det kan bidra til å redde regnskogen. Etter at det er blitt mer fokus på at palmeolje fører til avskoging av regnskog og heller.


Noen av skandinavias største finansaktører eier aksjer i banker som har lånt penger til palmeoljeselskaper.

Først når man vet hvilke plantasjer oljen kommer fra vil man være sikker . Vi har tatt temperaturen og hørt hva folket på gata mener om palmeolje i påskesnopet. Norge som blander palmeolje i diesel. Men hvor ille er den omstridte oljen egentlig?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg