fredag 27. oktober 2017

Legge singel på gress

Såvidt jeg forstår er det vanlig å legge duk under grusen for å unngå at gress og ugress vokser opp. Utfordringen er at tomten er paddeflat, . Må vi grave vekk det gresset som er der eller kan vi legge en duk over det gresset som er der og så singel opp på. Vil det være av betydning at . Nå vil vi planere og legge singel i stedet for å ha gjørmete plen. Hvilken duk bør vi legge ?

Erstatte plen med grus 12. Singler i singel : Når Sissel går over tomta er det på singel. Heller ikke verken ugress eller snegler. Da sitter de nemlig fastere enn i jorda. SPØRSMÅL:Jeg har laget et be som skal ha et bunndekke av knust pukk, såkalt hagesingel.


Men jeg er i tvil om jeg skal legge fiberduk under . Singel er vondt å tråkke på, og snart har man (u) gress der også og den er like. Dvs vil erstatte plen med .

Skal du for eksempel legge ny stein eller grus i gårdsplassen, eller forbedre. TerraHome Armert Fiberduk legges under singellaget , noe som forsterker . I forkant må det gjøres littegrann forarbeid med å tilrettelegge for at duk kan legges. Du kan spare mye luking og giftsprøyting ved å legge en tykk fiberduk. Kantstein langs singelganger hindrer småstein i plen og i plantefelt.


Gress som eter seg inn i steinbedet kan stanses ved at du lager en grøft med grus, . Beskytter gresset , drenerer og holder på grus. Vær derfor nøye med å justere nivåene før en starter å legge ut armeringsmattene. Leggeveiledning medfølger.


Duken legges enkelt under singellaget og forsterker. Egen veileding følger med. For å holde grusganger fri for ugress kan man legge grunnmurplast, altså sort. Denne løsningen er både pen, sparer klipp av gresskanter og . Knekkheller og betongelementer i frilagt singel snakker vi helst ikke om. Den var dekket av lysegrå singel og fulgte en rett linje langs veggen.


Nå som gresset har vokst opp omkring hellene, har vi fått den . Det er ingen forskjell i forarbeidet om du velger å så eller legge ferdigplen. Bearbeid jorden nøye, eksempelvis ved å frese opp de øverste 15cm.

Men altså: pleier man å legge fiberduk nederst, under grusen, for å hindre at gress eller annet begynner å vokse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg