onsdag 14. januar 2015

Hvordan plante kryptimian

Av kryptimian (småtimian) finnes det to underarter som er viltvoksende i Norge. Island hvor norsk timian er vanlig. Vær raus med påfyll av jord når du skal plante.


Hardføre stauder som kryptimian , lavendel, peppermynte (sprer seg kraftig!), sibirvalmue, . Førsteklasses plante med sin spesielle aroma, som setter svært god på honning innsamlet av honningbier.

En type bakketimian finnes viltvoksende på sør- og . Vakre, lave planter , med lilla eller hvite blomster. Har en liten skråning mot et pallekarmbed hvor det kommer til å bli tråkket en del, men. Lave fugeplanter innlegg 13. Bunndekker ala kryptimian innlegg 11.


Stauder - hvor lenge skal. Flere resultater fra forum. Forklaring av plantesymboler.

Vær oppmerksom på at sortimentet kan variere fra sesong til sesong, og mellom ulike butikker. Herdighetssoner er en måte å avklare hvor tøff vinter en plante tåler, les om det her. Den ser også ut til å trives i min mors hage, hvor det er leirjor så la ikke ønsket om tørr. Det ser så nydelig ut med tepper av kryptimian.


Bruk i middelalderen: Når man brenner timian flyr alle ormer for røken. Kryptimian som dufter både sitron og timian når man trår på den er. Her er plantene for deg som vil lykkes i hagen uten mye arbeid. Finn Schjøll gir deg sine beste tips til hvordan få tulipanene til å vare. Velg kryptimian , sitrontimian eller en og annen vanlig timian - så har du til maten også.


Plant busker og trær samt andre planter som krever lite vedlikehold. Unngå planter som er lite hardføre, slik at du slipper å flytte planter i kar og krukker når vinteren kommer. På visse frøposer står det at du kan så frøene når jorden er klar ( når ”jorden reder sig” på svensk). Det er den når telen har gått ut av bakken og jorden har rukket . INNHOLDSSTOFFER Bladene og blomstene på kryptimian inneholder en eterisk olje hvor.


Thymus serphyllum Coccineus Mørkerøde blomster og mørkt bladverk. Veldrenert, lett jor sandblandet.

Når kan jeg plante ut bougainvillea? De har ikke dekket alle mellomrom mellom hellene . Jeg har plantet flere kryptimian mellom steinheller. Vi anbefaler minimum tre stauder av samme sort når du skal plante staudebed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg