onsdag 28. januar 2015

Tujahekk brun

Enten så elsker du tujahekken eller så er den noe av det verste du ser. BRUN TUJA Jo da, du kan få den høyreist og vakker hvis du . Vi har spurt ekspertene om plantene kan reddes. En tett og velfrisert tujahekk kan være en pryd for nabolaget, mens en ujevn, glissen og stedvis brun hekk ikke akkurat løfter inntrykket av hagen . Det kan da ta tre-fire år før det er en fullstendig hekk igjen.

Men la det gå litt utover i mai før du bestemmer deg for om du vil vente på nye skudd . Dersom brabanten er blitt brun er den høyest sannsynlig tørket. Jeg har planta en drøss med Tuja jeg har egen Gartnerfirma,og alle vil jo ha Tuja. Vi har plantet en ny hekk for uker siden ( tuja ) Nå begynner de å bli brune og det skal de jo ikke.


Vi lurer på om vi kan ha vannet dem for mye. Rundt om i byen og alle bygder omkring oss er det tuja som har dødd i. Thujaen bli brun og ikke så pen.

Er det mulig å redde de buskene som er halvt grønne og halvt brune ? Det er en utrolig stor andel Tuja som er frosset i vinter, og sånn vil det kanskje også bli fremover, med tanke på det skiftende klimaet med mye . Jeg har nettopp kjøpt to smaragd tuja , ca meter høye. Når jeg kjører litt rundt, legger jeg merke til at tujaene hos mange er blitt brune og . Men nå på ettersommeren begynte den å bli brun og er nå helt brun. Plantet, la duk og bark på samme måten som jeg gjorde da vi plantet den . Husk å beskjære den, i tide! Tuja kan klippes hele året, men det er best å klippe fra telen har gått og til. Det kan gå bra, ekspertene strides litt om tuja bryter fra brun ved . FANTOFT: Overalt i Fana kan man se brune og ødelagte tujahekker.


Bruk høsten på å fjerne den og skift til noe annet, mener hagesenter-sjef Erling Birkeland. Har du Tuja-hekk i hagen, eller har du planer om å plante en? Og han er slett ikke den eneste som har mistet planter.


Brune tujahekker og busker i hager rundt omkring ses med tette mellomrom. I år er det langt flere greiner som blir brune , jeg har en sypress .

Dette ser ut som frostskader på plantene som blir brune ut på våren, mens . Du vil finne noen brune nåler på innsiden av planten – dette er normalt og hører sammen med denne. Den kalde vinteren har gjort livet hardt for hekk , blomster og andre planter. Men når vårsola kom viste det seg at de var blitt helt brune.


Bøkehekken beholder de brune bladene på om vinteren. Vi plantet tujahekk i fjor. Den kan ha blitt svidd av vårsola, da blir den brun etterhvert. Utforsk plantemarkedet før du bestemmer deg for hekk , råder. Bør beskjæres hvert år, for å få nye skudd og for å unngå at den blir brun.


Snegleekspert Erling Fløistad ved Bioforsk gir nordmenns kjærlighet for tujahekker skylda for brunskogsneglenes invasjon. Det som skulle vært grønt er brunt. Tuja hekken dør, og Linga rydder opp og kjører bort de døde kvistene. Skal en fjerne en veletablert tujahekk , må en regne med å bruke gravemaskin.


Det vil ikke komme nye skudd fra brune deler. VELGER FEIL TUJA : Bildet til venstre viser tujasorten Brabant og bildet til høyre. Blir alt automatisk brunt nå? Bør jeg stelle ekstra bra med dem, som f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg