tirsdag 6. januar 2015

Tørkede bondebønner

Bruk de bønnene du liker best – tørkede eller hermetiske, det er opp til deg og hvor mye tid du har. Bruker du tørkede bønner må disse ligge i . Denne retten spises ofte som frokost hos oss men jeg har lagt den i dag til maiddagen ,består av bondebønner ,brøegg,og olje. Bønner er modne frø av belgvekster.


Det vanligste er å bruke tørkede bønner.

De bør bløtlegges og kokes før de spises. Bondebønner blir også kalt hestebønne. Den inneholder store, flate, lysegrønne bønner som er meget velsmakende.


BØNNER : Hestebønner - også kalt bondebønner , fababønner og. Bare en halv kopp med kokte, tørkede svartøyebønner inneholder gram . Finnes slike bønner frosne i noen butikker? Og man får hermetiske eller tørkede bondebønner i de fleste innvandrerbutikker.

Vanskelig å få bondebønner til å trekke vann 29. I de senere år er det kommet flere typer tørkede bønner på det . Jeg fant en god oppskrift på ovnsstekte bondebønner med purre,. Det har med årene kommet en rekke forskjellige tørkede bønner på det norske markedet.


Disse er blant annet rike på lektiner, som er en type . Bløtlegg og kok store porsjoner erter eller bønner av gangen. Store bønner som røde bønner , kidneybønner, hvite bønner , brune bønner o. Selv om mange typer bønner nå kommer i hermetisk ferdigkokt utgave, er det vanligste å bruke tørkede bønner. De må bløtlegges over natten og kokes en god.


Min barndoms bønner var gule og grønne lange ting som enten ble snittet og kokt eller bare kokt. Jeg ville dyrke bønner som kunne tørkes. På den tiden var det bare de tørkede frøene som egnet seg som mat.


Senere er det utviklet sorter hvor de umodne skolmene egner seg som . I innvandrerbutikker er det ofte mange typer tørkede bønner og linser. Helsekostbutikker har og ofte ett bra utvalg. I sesongen fås det kjøpt ferske bønner og erter .

Det finnes bønner og linser i utallige varianter. Du finner dem enten som tørkede, hermetiske eller ulike ferske bønner. Tørkede bønner må bløtlegges før koking. Jeg synes at tørkede bønner smaker bedre og har litt bedre konsistens. De er dessuten mye billigere.


Men jeg bruker også ofte hermetiske - det . Bønnefamilien har et stort antall medlemmer – fra friske, sprø belger med saftige bønner , til tørkede små protein- og kostfiberpakker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg