fredag 9. januar 2015

Ompotting av orkideer

Det kan være ulike grunner hvorfor en orkidé behøver ompotting , men som oftest er det fordi den har blitt for stor for potten sin. Alle planter trenger regemessig pleie, også orkideer. Hilde Poppe i Plantasjen, og sier at ompotting helst skal skje om våren.


Orkidéer blomstrer stort sett veldig lenge avhengig av sort. Noen sorter trenger ompotting oftere, spesielt sorter som er vare for opphopninger .

Trekk er også en orkidé -killer, så hvis du skal lufte, så må du flytte. Planter som blomstrer nettopp da, kan ompottes etter avblomstring. Om planten er i ferd med å vokse ut fra potta, bør den plantes om. Les mer helt nederst på den siden om ompotting av orkideer.


Dette er lurt å gjøre om våren når nye røtter og blader dannes, . De fleste stueplanter bør ompottes cirka en gang pr. Saktevoksende sukkulenter, kaktus og orkideer trenger du ikke å potte om oftere enn .

Nå vokser røttene mer utenfor pottene enn inni, og har derfor gått til innkjøp av orkidejord for ompotting. Men, mitt spørsmål er: hva i all verden . Ompotting trengs ca annethvert år. Her får du tips til hvordan du bør stelle orkidéen hjemme slik at du får glede av den lenge.


Jeg har idag kjøpt ny orkide jord til orkideene mine. Keiki på phalaenopsis innlegg 13. Flere resultater fra forum.


Grunnen til at det er lurt å klippe minst mulig, det er fordi orkideer bruker. Bufret Lignende Å komme hjem med en nyinnkjøpt orkidé er nesten som å komme hjem med en nyfødt baby. ORKIDEÈR orkideer - orkideer - orkideer.


Tips til ompotting av orkidé : Har orkidéen din vokst seg ut av potten den står i, bør du plante den over i en større potte. Dette bør gjøres i vekstperioden om våren . Har holdt på i hele kveld med ompotting. Har hatt orkideer i flere år og er veldig glad i dem, de er blitt en lidenskap for meg :p. Ikke fortvil, det finnes triks som gir orkideen nytt liv.


Tilfør aldri gjødsel i forbindelse med ompotting.

Helt blå orkideer er svært uvanlige, men denne arten , som vokser i. Det hjelper å bløte dem opp litt, men uansett bør en ha ompotting i . Ny kunnskap og foredlede orkidesorter har gitt oss en fantastisk mulighet til å glede oss over vakre orkideer i hverdagen. De blomstrer i alle stuer. Mangler: ompotting Blomster - Slik pleier du orkideene - KK.


Det beste for orkideen er å få et kjapt bad under springen i lunkent vann. Orkideer i barkkompost bør ompottes annethvert år. Epifyttiske orkideer (de som vokser oppe i trekronene) trives i gjennomsiktige potter s. Uunnværlige til omplanting eller ompotting. De har med seg orkideer for salg, alt fra phalaenopsis til de mere spesielle.


Det blir demonstrasjon av ompotting av orkideer. Uden månedlige gennemskylninger er det nødvendigt at ompotte sine orkidéer , da rester af gødningssalte og kalk udfældes i komposten som hvide rande, der .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg