torsdag 15. januar 2015

Nattlys stauder

At Nattlys er en glad blomst er lett å se. En enkel og naiv gul blomst i høysommersolsteiken. HAGEMØBELSALGET ER I GANG! Her er noen eksempler på flotte, hardføre stauder.


Finnes i flere farger, for eksempel blått, lys lilla og rosa.

I dag slår jeg tre fluer i en smekk. Oenothera macrocarpa 11cm. Liten, flerårig plante med en krypende voksemåte. Får rikelig med meget store og intenst gule, traktformede blomster. Passer fint i stenpartier, skråninger . Blant de skyggetålende staudene finnes en del stauder og prydgras som også er vintergrønne.


Småblomstret lys lilla blomster fra slutten av juli til oktober. Dovrevalmue og nattlys er gule uten rødt i.

Vår standardstørrelse er nesten dobel så stor som alle andres, liter. Vi har nesten halvparten . Steinbed stauder er stauder som tåler tørke og klarer seg med lite jord. Det er innenfor gruppen stauder at du. Salvie, Nattlys , Snøsløyfe. Nattlysene mine blomstrer, eller truer med å blomstre.


Det blir vel fine stauder til neste år. Er klar over at det finnes link (-er) om nattlys her men jeg er litt forvirret :? Revebjelle vil ha mye lys og rom rundt seg, både i naturen og i hager. Jeg har forstått det slik at nattlys er toårig men . Eller er det en eller flere stauder du kunne tenke deg å handle hos oss på nett? This Pin was discovered by Aud H. Discover (and save) your own Pins on Pinterest.


Listen av stauder som tiltrekker insekter er lang, det ville nok være. Nattlys trives best i godt drenert jord i sol eller halvskygge. Stauder er en flerårig urteaktig plante.

Den har forholdsvis langvarig blomstring. Lave sorter kan plantes i fjellhagen. Den blomstrer fra juli til august med lys. Her er tre utsøkte stauder som jeg aldri blir lei av.


Noen av våre gamle og kjære hageplanter og stauder er faktisk giftige og bør kanskje plasseres deretter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg