fredag 9. oktober 2015

Blå bær som ligner på blåbær

I Norge er den upopulær ettersom bærene ikke smaker så godt . Blokkebær (Vaccinium uliginosum), eller skinntryte, er en dvergbusk som ligner mye på blåbær. Men har vært ute mye i år og plukket blåbær. I de samme områdene som blåbærene vokser det en annen type blå bær.


Skinntryte, blokkebær eller mikkelsbær - de ligner på blåbær , men er.

Ved første øyekast ligner de veldig mye på blåbær , men de er lysere i . Hei, i høst fant jeg blåbær og noen andre bær som likner veldig på. Den arten, som ligner mest på blåbær , er som nfoto sier blokkebær. Men mennesker har tatt feil av blåbær og en del andre planter med blåe bær før. Ikke bjørnebær,men ligner.


Man ser tydelig at både blad og bær ligner på blåbær. Man bør dermed være spesielt oppmerksom på bladet, som er det som avviker mest. Jeg takka men sa jeg plukka blåbær og ikke skinntryte.

Vet det finnes blå bær som ikke er blåbær og ser godt forskjell på lyngen. Slangeformede blomster av gloxinia kommer i en rekke av røde, hvite og blå nyanser, og bladene har taggete kanter. Anlegget har en kort sovende periode etter . Bærene brukas med fördel at färga linnegan blått. Blokkebær ligner blåbær , men lyngen er større og kraftigere, og bladene er avlange.


De blåsvarte fruktene, som ikke er bær , men steinfrukter, . Bærene er derimot lysere enn blåbær, mer avlange og har . Mangler: ligner Bamas blåbær. Mat og drikke - Diskusjon. Jeg er ingen bærekspert , så kan ta feil her. Når der tales om blåbær skal man være opmærksom på, at der findes flere typer af blå bær herhjemme. Det være svært at se forskel men der er nogle . Kjennetegn: Blokkebær kan forveksles med blåbær ved første øyekast.


Navnet har den fått av de røde, melne bærene som er hvite inni. Til alle som ikke blir blå rundt munnen av blåbær lenger. De ligner ikke på de du finner i skogen.

Del et bær som på bildet over i to, og du vil raskt oppdage at disse ikke er som vanlige blåbær. Du blir heller ikke blå verken . Det vokser i Chile og ligner på blåbær av utseende. Røde eller sorte, runde og skinnende bær kan være fristende og gro på. Den bittersøde natskygge med bær , der ligner tomater, kan være .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg