tirsdag 14. mars 2017

Hvor mye lufttrykk i traktordekk

Hvor mye trykk anbefales og bruke i disse dekka? Tapping av luft i traktordekk innlegg 5. Lufttrykk i traktordekk innlegg 10. Flere resultater fra gardsdrift. Trass i mange forsøk og mye spekulering har en i eng- og korndyrkinga ikke funnet økonomisk gangbare løsninger hvor en deler mellom .

Bruken av et dekk er med å avgjøre hvor stort lufttrykk dekket må ha. Figuren viser hva som er nødvendig lufttrykk når du kjører med plog. Jeg lurer litt på hva som er mest hensiktsmessig når det gjelder luftrykk ? Kontroller lufttrykket (også reservehjulet) minst en gang i måneden og alltid før lange turer. Ved å kontrollere lufttrykket ditt reduserer du kostnadene.


Med normalt lufttrykk er 70-profil dekket en meget god all-round løsning, som gir meget gode resultater også ved transport . De to til venstre er samme type dekk men med ulikt trykk. Du kan enkelt finne ut dette ved.

Hva kan jeg gjøre noe med? Defekte dekk er ofte resultat av feil dekktrykk. I tillegg påvirker det sikkerheten. Dekktrykket påvirker mange viktige egenskaper i et kjøretøy.


Lurer du på hvor man finner riktig lufttrykk eller hva som skjer ved for mye eller lite luft i dekkene? For lavt lufttrykk resulterer i slapp og nedsatt styrerespons samt unormalt stor slitasje på skuldrene på. Dekket slites for mye på midten av dekket mønsterflate.


Tung last, tilhenger og tauing skaper ekstra belastning på dekk og hjul. Vinterdekk i kulda krever mer trykk for at du skal kjøre økonomisk og trygt. Avhengig av hvor i landet man bort har nok enkelte allerede byttet til.


Hjulets evne til å bære en gitt vekt er dermed avhengig av hvor mye luft som. Et dekk med høyt lufttrykk rommer dermed mer luft enn et . Bilene våre får stadig bredere og lavere dekk. Samtidig vet vi at flere og.


Er du i tvil om hva som er riktig lufttrykk for din bil? Har dårlige erfaringer med lite luft i dekk og slitasje på langtur.

Når man har lavere profil så skal man faktisk ha mer lufttrykk enn ved. Gleder meg forresten til å prøve . Sørger du for riktig lufttrykk i dekkene, gir dette et lavere forbruk og økt sikkerhet på veien. Lær om riktig dekktrykk og hva dekkmerkingen på bilens dekk betyr.


Lurer på hvor mye luft- trykk det bør være i dekkene mine?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg