fredag 31. mars 2017

Klippfisk historie

I de store markedslandene for klippfisk var dette et virkelig ansett produkt. Mat og drikke › Mat › Ulike lands kjøkken › Norsk kjøkken Bufret Lignende 11. Det mest tradisjonelle fiskeslaget er torsk, men lange, brosme, . Ingen bok har fortalt klippfiskens historie like grundig som denne, sier.


Hvordan kom klippfisken til Kristiansund? Og til utlandet har vi eksportert uendelige mengder klippfisk lenge før oppdrettslaksen fylte merdene.

Men en historie om klippfisk må starte . Til tross for økt konkurranse i både råstoffmarkedet og om forbruker tjener norsk klippfiskindustri . Dette var omtrent på slutten av at klippfisk ble tørket her ute. Men Meldalsholmen er kjent i historien som virkelig de store fisktørkerier. Men nå hadde tørrfisken fra nord fått en alvorlig konkurrent i nye produkter av torsk som saltfisk og klippfisk. Saltet konserverer fisken, samtidig som det gjør . Den beste klippfisken lages av torsk, men klippfisk kan også lages av andre arter som hyse, lange og sei.


Utrettelige Jahn Otto Johansen har begått klippfiskens historie og samlet oppskrifter. Men konkurranse fra land med lavere kostnader kan gjøre norsk klippfisk til historie.

Norge er i dag dominerende innen produksjon av klippfisk. Den norsk–spanske saltfiskhandels historie. Norsk eksport av saltfisk til Spania – i hovedsak som klippfisk – har foregått i nærmere 3år.


Klippfiskens historie er også Kristiansund by sin historie. I Norge bruker vi betegnelsen klippfisk på saltet og tørket fisk. Fisket og livet rundt det.


Litt historie og resultater fra fokusgrupper. Merit Reiertsen1) og Jens Østli. Sjømatrådet lansert klippfisk og retten. Ser du på menyen til byens restauranter og kafeer vil du fort se at dette er tradisjoner som lever i beste . Vi eksporterer klippfisk for fem milliarder kroner, sier forfatter og journalist. Onsdag kan du høre ham fortelle om klippfiskens historie på Ullern . Nordmøre,lokalhistorie Nordmøre,slofart.


Boka Kleivsetsjyn og Plassasjyn - historie og båtar fortel, på 2sider og . Organisasjonen har ei spennande og engasjerande historie. Sammen går de to spiselige mesterverkene opp i en høyere enhet. Mange har spådd at Kina ville konkurrere ut Norge på klippfisk. Det er vår største satsing i vår 80-årige historie , men vi gjer det fordi vi har tru .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg