fredag 17. november 2017

Tragant holdbarhet

Kalles også sterkulagummi. Sveller kraftig i vann og brukes som klebnings- og fortykningsmiddel. Kan for eksempel brukes til marsipanen, kransekaken og . Sin lange holdbarhet og filmdannende egenskaper gjør det nyttig i hår lotion og hånd kremer.


Tragant (Gund) fakta og ytelser.

Bland fløte, melis og tragant. Indisk tragant sveller kraftig i vann og brukes som fortykningsmiddel i næringsmidler. Hvetestivelse, gummi arabicum og tragant , som tidligere var vanlig brukt,.


Hvor lang holdbarhet har det, tror du? Næringsmidler som er merket . Hvis du oppbevarer den kaldt og i tett plast har den en holdbarhet på minst et par. Jeg har nå tragant og peppermyntedråper i hus.

Du kan evt bytte ut fløten med mer eggehvite, da blir de mer holdbare. Vi bruker også tragant så den blir lettere å forme, samt sitronsaft for å forbedre holdbarheten. Normalt inneholder marsipanen du får kjøpt i butikken rundt 30 . Du kan tilsette gum tragant eller cmc i din marsipan om du skal lage. Den er forøvrig ikke så holdbar som vanlig sukkerpasta, da den i fuktig klima blir klissete. Den uten fløte (mer holdbar ). Tilsett tragant , som gjør at massen blir bedre å jobbe me men det er strengt talt.


Konfekten er holdbar 2-uker dersom de oppbevares kjølig. Lemoncurden er holdbar i opptil tre uker om den oppbevares kaldt. Det gjør massen seig og smidig, samtidig som du får en holdbar og lett. Dette er ikke til hinder for at produsentene kan ta hensyn til at det også kan være ulike ytre betingelser for matvarenes holdbarhet.


Fløe, melis og tragant blandes. Jeg synes de hvite marshmallowsene og det snølette melisdrysset passer perfekt for å gi vinterstemning. Til holdbarhet gjelder en fast regel, her er surhetsgra vanninnhold og.


Sukker, likør, honning, glucose,sirup, invertsukker og salt forlenger og holdbarheten. Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.

Selv om man koker opp fløten fikk jeg erfare at holdbarheten er. Disse har lang holdbarhet , men neppe i mitt kjøleskap;) Håper du lar. På apoteket finner du også tragant - det er ikke nødvendig, men gjør . Kommer i 6x 68g med en facing.


E472c), naturlig aroma (kakao), fortykningsmiddel ( tragant ), naturlig aroma, surhetsregulerende middel (sitronsyre), salt, konserveringsmiddel (kaliumsorbat).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg