torsdag 9. november 2017

Fuglelopper størrelse

Fuglelopper gir ofte bitt på beina og rundt midjen. Noen får store utslett og kraftig kløe, andre merker lite til bittene. Katter får ofte lopper på seg, . Hele tre ganger har hun fått rommet sitt infisert lopper fra fugler. Loppene er ifølge Lise-Mari på størrelse med en knott og ga henne store .

De fleste mennesker har nok stiftet et nært og uønsket bekjentskap med fuglelopper. Det er spesielt om våren, og særlig i forbindelse med . Lopper og lus har tradisjonelt vært assosiert med dårlig hygiene, men i dag vet vi at det slettes ikke. Lusenes størrelse er - millimeter. Det handler om de absolutte små ting i livet, både i fysisk størrelse og i vesentlighet.


Men fuglelopper kan virkelig være en sann plage - og i år . Min teori er at dette er fuglelopper som katten har fått med seg inn.

Han har ikke lov å oppholde seg i sengene og har eget teppe i stua, men . Området rundt bittet hovner opp og kan bli på størrelse med en femtiøring. Bitt fra fuglelopper klør veldig mye, og oppstår gjerne i klynger. Lopper kan utløse allergiske reaksjoner hos mennesker og kan overføre enkelte sykdommer.


Brystet består av tre ledd som øker suksessivt i størrelse bakover. Lopper er brune, vingeløse og blodsugende insekter med en størrelse på ca 2-mm. Om du trodde at det bare var du som bodde på soverommet ditt, tar du gruelig feil. Nesten to millioner midd har tilhold i sengen din.


Ellers kan det være katteloppen, ekornloppen, rotteloppen eller piggsvinloppen. Jeg har tydeligvis blitt infisert med fuglelopper , og Hyena(pys) har skylden. Så nå har begge fått frontline, og jeg har støvsugd tepper og sofa, . Lopper , orden av vingeløse insekter, parasitter på pattedyr og fugl. Når eggene modnes, sveller bakkroppen opp til en erts størrelse , og det . Men du kan bli kvitt fugleloppene før hele påskegjengen begynner å klø. Samme is - men stor forskjell på størrelsen.


Loppebid ses som røde knopper med et centralt indstikssted.

Oftest sidder der eller flere elementer på række. Har mistenkt lopper og har av den grunn støvsugd. Jeg hadde vanlopper ( fuglelopper ) da jeg var liten.


Det var noen få prikker på bena, samme størrelse som nå. Fuglekasser kan vrimle med fuglelopper , og når man renser dem eller går forbi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg