tirsdag 14. november 2017

Lima bønner tilberedning

Det finnes en jungel av bønner og linser i butikkene. Store bønner som røde bønner , kidneybønner, hvite bønner , brune bønner o. Bønner er modne frø av belgvekster. Disse er frukt av planter i erteblomstfamilien, blant annet alfalfa, erter, bønner , linser, lupiner og peanøtter.


Noen eksotiske råvarer krever spesiell tilberedning for å unngå å gi alvorlige.

Til taco foretrekker jeg sorte bønner eller limabønner. Middagsoppskrifter med bønner ? Hvite smør bønner innlegg 15. Hermetiske bønner innlegg 24. Flere resultater fra forum.


Boenner-og-linser-fra-A-til-Aa Bufret Men hva er så linser og bønner, hvor kjøper man det, hvordan tilbereder man det og hva er det å få tak i. Limabønner , mungbønner og soya bønner. Vi gir deg de gode oppskriftene.

Men bruger jeg dem til salat eller som i ovenstående opskrift , så synes jeg det er det . Mungbønner og adukibønner smaker søtlig, mens limabønner er mykere med en mildere . Bløtlegging eller ei, alle bønner koke på lav varme. Noen ord om bønnene: Gigantes er store, tørkede bønner, vi kaller dem limabønner i Norge, kanskje finner du dem under det engelske navnet . Lima bønner bør rengjøres grundig før matlaging. Under kjølig rennende vann, prøv å skylle bønnene riktig. Store, flade, lyse bønner med en cremet konsistens. Jeg legger dem i vann over natta . Vi bør få i oss belgfrukt hver eneste dag.


De sikrer deg fiber, verdifullt protein, sink og jern når du skal redusere inntaket av rødt kjøtt. Hvordan skal du så tilberede disse grønnsakene? Her får du tips til både tilberedning og anvendelse. Prøv en enkel kjøttdeiggryte med kyllingkjøttdeig og bønner. Leseøvelser Type Et sunt frø i en sunn belg Erter, linser og bønner er sunne,.


De kan tilberedes på mange måter og være hovedrett eller tilbehør. Andre belgvekster – som kikerter, linser, soyabønner, limabønner og kidneybønner – blir . Tilberedning ved bruk av trykkoker kan redusere koketiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg